maanantai 31. elokuuta 2015

Onko europarlamentaarikko Paavo Väyrynen oikeilla jäljillä...

Alla olevan artikkelin luettuani kävi mielessä, että Meidän Paavo on lähes keksinyt "rahaikiliikkujan" - jos niin hyvä niin.

Oma kelluva rinnakkaisvaluutta - Hmmmmmmmmmmmmmmmm - itse kaipailen asiasta niin sanottuja "rautalankamallejä" asian selkeyttämiseksi...


Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Väyrynen: Rinnakkaisvaluutta toisi kansantalouteen 15 miljardia

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen haluaa markan euron rinnalle.
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen haluaa markan euron rinnalle. KUVA: MEERI UTTI/KL
"Kuinka kova taloudellinen, sosiaalinen ja poliittinen hinta ollaan valmiita maksamaan siitä, että Suomi voi jatkaa euroalueessa", kysyy europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk).
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen puolustaa edelleen voimakkaasti ajatustaan euron rinnalle otettavasta omasta valuutasta.
Väyrynen ennustaa, että markan ottaminen euron rinnalle johtaisi markan devalvoitumiseen. Sen taso riippuisi toteutettavasta finanssi- ja tulopolitiikasta. Oikein toteutettuna devalvaatio toisi kasvusysäyksen tuotantoon ja investointeihin. Teollisuuden kilpailukyky kohentuisi sekä viennissä että kilpailussa tuonnin kanssa
”On perusteltua arvioida, että tässä vaihtoehdossa lähivuosien talouskasvu voisi nousta keskimäärin noin kolmeen prosenttiin. Tällöin kansantaloutemme kasvaisi neljässä vuodessa jopa 8 prosenttia enemmän kuin nyt on ennustettu. Rahassa lisäys olisi yli 15 miljardia euroa”, Väyrynen arvioi.
Väyrysen mukaan kelluva rinnakkaisvaluutta toisi muitakin etuja taloudelle.
”Oma kelluva valuutta lisäisi vastuuntuntoa työmarkkinoilla, kun ratkaisut vaikuttaisivat suoraan valuuttakurssiin. -- Kun tuontipolttoaineet kallistuisivat, kotimaisen uusiutuvan energian kilpailukyky paranisi. Muutoinkin biotalouden asema vahvistuisi.”
Väyrysen mukaan nyt valitulla tiellä edessä on kituliasta kasvua, korkea työttömyys ja kivuliaat leikkaukset.
”En ymmärrä, miksi tätä vaihtoehtoa ei edes harkittaisi”, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.
Väyrynen kerää parhaillaan nimiä otsikolla Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.Kansalaisaloitteen on allekirjoittanut noin 38 400 ihmistä. Aloitteen etenemiseen eduskunnan käsittelyyn tarvitaan 50 000 nimeä. Keräys on käynnissä 16.1.2016 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti