keskiviikko 12. elokuuta 2015

On se niin herkkää, niin herkkää...

Juuri kun mm. suomalaiset piensijoittajat, pörssisijoittajat myhäilivät lievän pörssinousun huumassa, niin Aasiasta kuuluu kummia: Kiina heittäytyy hankalaksi. Toki Kiinan kuplan puhkeamista asiantuntijat, pörssianalyytikot ovat jo jonkin aikaa varoitelleet mutta sittenkin.

Jospa tuo huominen päivä kuitenkin tuo tuolta kaukaa jotain myönteistä ja pörssit rauhoittuvat... 

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Kiinan devalvaatio käänsi pörssit laskuun

Maailman osakekurssit ovat olleet tänään laskussa Kiinan devalvaatiouutisen jälkeen.
Helsingin pörssin yleisindeksi laski tänään noin 2,5 prosenttia. Frankfurtin pörssin yleisindeksi putosi puolestaan noin 3,3 prosentilla. Yleiseurooppalainen Eurotop-indeksi laski 2,7 prosenttiin ja Tokion Nikkei-indeksi laski 1,58 prosenttia. Etenkin autonvalmistajien, luksustuotteiden ja kuluttajatuotteiden valmistajien osakket putosivat roimasti. Tokion pörssissä devalvaatiouutisesta kärsivät muun muassa Kiinan automarkkinoilla aktiivisten Nissanin ja Toyotan osakkeet.
Kiina heikensi juanin arvoa dollariin nähden jo toista päivää peräkkäin. Yhteensä arvo on heikentynyt 3,5 prosenttia. Eurooppa on hyvin riippuvainen Kiinan viennistä, sillä Kiina on Euroopan toisiksi suurin vientivaltio heti Yhdysvaltojen jälkeen.
Kiinan tiistain ja keskiviikon devalvaatiot olivat ensimmäiset laatuaan yli 20 vuoteen. Vuonna 1994 Kiina devalvoi juania 33 prosentilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti