torstai 6. elokuuta 2015

Järjetöntä elintarvikkeiden uhotuhoamista...

Sen ymmärrän, jos maailmalta tulee tietoja huumeviljelmien hävittämisestä, takavarikoitujen huume-erien tuhoamisesta näytösluonteisesti polttamalla. Mutta hävittää - todennäköisesti tässä tapaukaseesa täysin priimakunnossa olevia länsimaisia elintervikkeita - tuntuu järjettömältä, koska maassa on yhä enenevässä määrin nälkäisiä suita...

Haluamatta neuvoa enemmälti totean, eikö olisi parempi pitää salakuljettajille/väärennettyjen asiakirjojen tekijöille mediassa näyttäviä, näytösluonteisia oikeudenkäyntejä ja jakaa takavarikoidut elintarvikkeet niitä tarvitseville kansalaisille.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Venäjä ryhtyi hävittämään lännestä salakuljetettuja elintarvikkeita

Venäjä on ryhtynyt hävittämään vastoin tuontikieltoja Venäjälle tuotua ruokaa.
Belgorodin alueella Ukrainan vastaisella rajalla on tänään jyrätty maahan tonneittain juustoa. Juusto oli tuotu alueelle Ukrainasta, mutta sen uskotaan olevan peräisin EU:n alueelta.
Tuhoaminen odottaa myös tomaatti- ja nektariinilasteja, jotka on tuotu Smolenskin alueelle väärennettyjen asiakirjojen turvin. Uutistoimisto Tass raportoi niin ikään, että viranomaiset suunnittelevat tuhoavansa 17 kontillista lihaa ja lihatuotteita, jotka on tuotu Pietariin ja joiden tuontiasiakirjat ovat olleet väärennettyjä.
Tuhoaminen perustuu presidentti Vladimir Putin viime viikolla allekirjoittamaan asetukseen. Se määrää hävitettäväksi ruoan, joka on tuotu Venäjälle länsimaihin kohdistuvan tuontikiellon vastaisesti. Kieltoa on kierretty muun muassa kierrättämällä länsimaissa tuotettuja elintarvikkeita Venäjän naapureina sijaitsevien entisten neuvostotasavaltojen kautta.
Presidentin hyväksymä asetus on herättänyt Venäjällä terävää arvostelua. Kommunistipuolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov nimitti määräystä äärimmäiseksi toimeksi ja ehdotti, että ruoka lähetettäisiin sen sijaan orpokoteihin ja Itä-Ukrainan separatistialueille.
265 000 ihmistä on myös allekirjoittanut vetoomuksen, jonka mukaan takavarikoitu ruoka pitäisi jakaa puutteenalaisille ihmisille.
http://tass.ru/ekonomika/2169707

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti