sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kalliit viinihörpyt...

Itselleni on 10 euron viinipullon hinta jo aivan mahdoton ajatuksena. Tunnustan, että en ole koskaan ostanut sellaista. Toisaalta huomisesta ei vielä tiedä mitään, joten yltiöpäisyydessäni saatan hairahtua tuhlaamaan jopa 10 euroa punaviinipullosta. Itseni jotakuinkin hyvin tuntien en tosin usko näin tapahtuvan.

Olen havainnut, että Suomen Alkosta löytyy jo hintahaarukassa 7-8 euroa ihan mukavan makuisia punaviiniä.

Toisaalta jopa niin sanotut viiniasiantuntijatkin saattavat rankata edullisia punaviiniä aivan kärkikastiin makuelämyksiä hakiessaan.

Alla olevan superpullon hinnalla saisi vajaa1800 pullollista minun hintatason viinipulloa.


Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:


Maailman kalleimmassa viinissä huima hintalappu


KUVA: TAAVETTI ALIN
Maailman kalleimman viinin nauttiminen kustantaa 15 000 dollaria pullolta.
Maailman kalleimpien viinien listan kärkipaikalle on kiilannut harvinainen viini Ranskan Burgundyn alueelta. Uutistoimisto AFP:n mukaan pullollisesta harvinaista Richebourg Grand Cru -viiniä saa pulittaa 15 195 dollaria eli 14 254 euroa.
Ranskan Burgundyn alueelta tulevat viinit pitävät hallussaan maailman 50 kalleimman viinin kärkikolmikkoa.
Burgundyn tunnetuin viini Romanee-Conti on listalla toiseksi kalleimpana, kun hinta on 13 314 dollaria pullolta. Kolmatta sijaa hallitsee Cros-Parantoux, Vosne-Romanee Premier Cru, joka maksaa 8 832 dollaria pullolta.
Maailman 50 kalleimmasta viinistä 40 tulee Burgundyn alueelta. Listan viineistä vain viisi on muualta kuin Ranskasta. Ranskalaisviinien lisäksi listalle ovat mahtuneet neljä saksalaisviiniä ja yksi viini Yhdysvaltojen Kaliforniasta.
Winesearcherin julkaisema lista maailman kalleimmista viineistä perustuu lähes 55 000 viinikauppiaan hinnastoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti