lauantai 15. elokuuta 2015

Perhemetsäpäivä Keminmaan Kallinkankaan kupeessa ja vähän muutakin...

Käväisin vaimoni kanssa taas perinteisillä Perhemetsäpäivillä Keminmaan Kallinkankaan kupeessa. Päiviä on vietetty 18 kertaa.

Pätkä järjestäjien infosta:

Suomen metsäkeskus, Lapin alueyksikkö on mukana Koko perheen metsäpäivässä Kallinkankaalla Keminmaassa.

Tule keskustelemaan Metsäkeskuksen messuosastolle, mitä palveluja Metsäkeskuksella on tarjota metsänomistajalle metsäomaisuutesi hoidossa.

Metsäkeskuksen metsävaratietojen keruumenetelmä ja tietoihin perustuvat tuotteet ja palvelut ovat uudistuneet. Vuoden 2012 aikana käyttöön otettavan sähköisen Metsään.fi -asiointipalvelun avulla metsänomistaja saa käyttöönsä tilansa metsikkötiedot ja pystyy pitämään niita ajan tasalla, sekä välittämään metsänhoito- ja hakkuutöitä alueensa metsäalan toimijoille.

En ole varsinaisesti metsänomistaja, mutta asia kiinnostaa minua edelleen edellisen elämäni = työelämäni puitteissa...

Toisaalta olisin halunnut ostaa taas edullisia linnunpönttöjä, mutta useina vuosina ollutta pöntöntekijää/myyjää en ainakaan minä havainnut olevan messualueella. Olihan siellä monia mielenkiintoisia asioita ja toimintoja.

Asiata toiseen:

Järjestimme kaksi vuotta sitten eli elokuussa 2013 Ammattiopisto Lapiian prosessiosaston ensimmäisen vuosiluokan opiskelijoille tutustumiskäynnin Stora Enson hakkuualueeseen Selkäsaaressa. Tapahtuma sai erittäin myönteisen vastaanoton. Sen tavoitteena oli motivoida opiskelijoita aktiiviseen opiskeluun ja mahdollisesti jatko-opiskeluunkin...

Olen ollut järjestäviin tahoihin yhteydessä tämän vuoden puolella pariinkin kertaan - tänään kolmannen kerran.

Jututin Keminmaassa Stora Enson pisteessä Juha Mäckliniä ja katselimme kalenterista hänelle sopivia aikoja. Toki samalla totesimme, että Stora Enson Selkäsaaressa toteutettu hakkuu vuodenvaihteessa 2010-2011 alkaa olla ”loppuun kaluttu”, sillä kohta hakkuujälkiä saa suurennuslasilla etsiä – luonto hoitaa asiaa.

Sovimme alustavasti tiettyjä aikoja, jotka Juhalle sopisivat, mikäli ilmat ovat siedettävät. 

Toisin sanoen pieni vesisade ei haitanne mutta kova tuuli, myrsky on selkeä este.
Olen alustavasti sopinut, että voimme käyttää rajanaapurimme poukamaa rantautumiseen niin kuin kaksi vuotta sitten. Omaan venerantaan väylä on kapea ja varsinkin matalan veden aikaan saa olla varppeilla rantautumisessa.

Mikäli asia edelleen kiinnostaa Ammattiopisto Lappian prosessiosastoa, tarjoamme puitteet/lyhyen kaavan mukaan tarinan mökkiprojektistamme em. tapahtumalle uudistuneessa ympäristössä – olemme maalanneet rakennukset ja tehneet tulistelupaikan kupeeseen pienen katoksen.
Juha on asian asiantuntija ja Olli Ahonen toivottavasti orientoituu hoitamaan oman osuutensa pienemmällä venekalustollaan kuten kaksi vuotta sitten.

Oppilaitos hoitanee merikuljetuksen kustannukset ja eväät juomineen kuten viimeksikin. 

Mikäli käsintekemisen aktiviteettia tarvitaan, hanskat on syytä varata mukaan. Muun muassa puun pilkkomista on luvassa, mikäli voima oikein hauiksissa pakottaa, mutta ei ole pakko jos ei taho…

Asun on syytä olla ”metsähenkinen” = reipas ulkoiluasu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti