maanantai 24. elokuuta 2015

Itä-Ukrainan sotatila vs. Venäjä...

Voiko joku olla vielä uskomatta, että Itä-Ukrainassa ei oli venäläisiä sotilaita, venäläistä kalustoa ja venäläisten aiheuttamaa totaalista uhkaa Ukrainalle?

Toisaalta...

Toivon lähitulevaisuudessa näkeväni vakoilusateliiteista/-lennokeista otettua kuvallista dokumenttia Itä-Ukrainan, separatistien = kapinallisten hallitsemilta alueilta. Sitä on takuuvarmasti runsaasti, tosin sen julkaisemista ilmeisesti "säästellään" sellaiseen tilanteeseen, jossa em. tahot saadaan 110%:n varmuudella kiinni "rysän päältä"...

Meneillään oleva konflikti, kriisi, sotatila tulee kalliiksi kaikille osapuolille, vaikka käytännössä kenelläkään ei ole siihen varaa. On tämä kummaa aikaa...

Suora nettilainaus Helsingn Sanomista hiukan tuunattuna:


Ukrainan Porošenko: Venäjä lähettänyt lisää joukkoja ja aseita Itä-Ukrainaan

ULKOMAAT 
VALENTYN OGIRENKO / REUTERS
Ukrainan presidentti Petro Porošenko piti puheen Itä-Ukrainasta tuotu lippu käsissään Ukrainan itsenäisyyspäivänä maanantaina.
Ukrainan presidentti Petro Porošenko piti puheen Itä-Ukrainasta tuotu lippu käsissään Ukrainan itsenäisyyspäivänä maanantaina.

Ukrainan presidentti syytti maanantaina Venäjän siirtäneen lisäjoukkoja Itä-Ukrainan kapinallisalueille.
Itsenäisyyspäivän kunniaksi puhunut presidentti Petro Porošenko sanoi tulevan vuoden olevan Ukrainalle vaarallinen, sillä Venäjällä on useita keinoja estää yritykset lähentyä Eurooppaa. Hän kuvaili uutistoimisto Reutersin mukaan Ukrainan olevan tulevan vuoden aikana "heikoilla jäillä", joilla jokainen harha-askel voi olla kohtalokas.
Porošenkon mukaan 50 000 venäläissotilasta odottaa valmiudessa rajan takana ja Itä-Ukrainassa taistelee jo 9 000 venäläistä.
"Juuri tällä viikolla kolme suurta saattuetta ylittivät rajamme matkalla kohti Luhanskia, Donetskia ja Debaltsevea", Porošenko sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.
Hänen mukaansa Venäjä on lähettänyt yhteensä 500 panssarivaunua, 400 tykistöjärjestelmää ja jopa 950 panssariajoneuvoa Venäjän-mielisille separatisteille, jotka pitävät hallussaan osia Itä-Ukrainasta.
Porošenko puhui Kiovassa sotilasparaatissa, jossa juhlittiin Ukrainan itsenäistymistä Neuvostoliitosta 24 vuotta sitten.
"Itsenäisyyssota jatkuu, ja voimme voittaa sen vain yhdistämällä puolustuksemme, diplomaattiset kykymme, poliittisen vastuuntuntomme ja teräksisen kestävyytemme", Porošenko sanoi. Hänen mukaansa Venäjällä on täysimittaisen invaasion ohella muitakin keinoja horjuttaa Ukrainaa ja eristää se tärkeimmistä kansainvälisistä liittolaisista.
Porošenkon on määrä keskustella kriisin rauhoittamisesta myöhemmin maanantaina Berliinissä Ranskan ja Saksan johtajien kanssa. Kolmen maan ja Venäjän yhteisneuvotteluissa Minskissä helmikuussa sovittu tulitauko Ukrainan armeijan ja kapinallisten välillä on rakoillut pahasti kesän aikana.
Venäjä on sitkeästi kiistänyt Naton ja länsimaiden syytökset kapinallisten aseistamisesta ja tukemisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti