lauantai 8. elokuuta 2015

Kuuntele Sinkkoa, jos aiot ostaa pörssiosakkeita...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä:

Sinkko: Tuloskaudessa enemmän hyvää kuin huonoa

Konkarisijoittaja Erkki Sinkon mukaan Helsingin pörssin yhtiöiden toisen neljänneksen tuloksissa on ollut enemmän hyvää kuin huonoa. KUVA: KIMMO HAAPALA/KL
Toisen neljänneksen tulosten perusteella Helsingin pörssin yhtiöillä pyyhkii hyvin, katsoo veteraanisijoittaja Erkki Sinkko.
Erkki Sinkon mukaan tuloskauteen on mahtunut enemmän positiivista kuin negatiivista.
”Suurimmalla osalla tähän mennessä raportoineista yhtiöistä on ollut hyviä uutisia kerrottavana”, hän huomauttaa.
Sinkko muistuttaa, että hyvien tulosten eteen on tehty kovaa työtä.
”Suomalaiset pörssiyhtiöt ovat trimmanneet itsensä viime vuosien aikana hyvään kuntoon. Nyt olisi kuitenkin aika kääntää katse tulevaisuuteen ja uuteen kasvuun.”
Positiivisia yllättäjiä tällä tuloskaudella ovat Sinkon mukaan olleet muun muassa kauppakonserni Kesko, mediatalo Alma Media, teknologiayhtiö Valmet ja metsäkoneita valmistava Ponsse.
”Kesko on pitänyt asemansa rajussa kilpailutilanteessa hyvin, paljon paremmin kuin siitä oli uskottu. Alma Media taasen on menestynyt hyvin Keski-Euroopan rekrytointimarkkinoilla, mikä teki jo kaksi kolmannesta tuloksesta”, Sinkko ruotii.
Kauppalehti on osa Alma Media -konsernia.

”Valmetissa tulos on noussut jo tavoitetasolle ja Automation-kauppa oli hyvä veto. Lisäksi maailman yli 3 000 paperikonetta tarvitsevat huoltoa, mikä takaa tasaisen leivän Valmetille”, hän jatkaa.
Ponssessa Sinkkoa on ilahduttanut yhtiön voimakas panostus metsäkoneiden tuotekehitykseen ja menestys kotimaan ulkopuolisillakin markkinoilla.
Hänen mielestään pörssin toinen metsäkonevalmistaja Kesla voisi ottaa oppia vieremäläisistä.
”Keslan kannattaisi suunnata valikoimaansa ammattilaisille eikä nykyiseen tapaan Keski-Euroopan maatalousyrittäjille”, Sinkko vinkkaa.
Osinkoyhtiö kestosuosikkina, risuja kahdelle yhtiölle
Pitkäaikaisena sijoittajana Sinkko jaksaa kiitellä lääkeyhtiö Orionia.
”Yhtiöllä on jatkuva, hyvä tuloskunto, joka aina uudelleen yllättää analyytikot”, hän sanoo ja mietiskelee, moneenko kertaan analyytikot ovat vuosien varrella kehottaneet myymään osinkosijoittajien lemmikkeihin lukeutuvan Orionin osakkeet.
Ruusuja Sinkolta saavat lisäksi verkkolaitevalmistaja Nokia, maaliyhtiö Tikkurila, kuitukankaita tuottava Suominen sekä teknologiayhtiö Teleste.
”Nokian kohdalla positiivista oli tulevaisuuden selkiytyminen”, hän sanoo.
Sinkko ei vielä ole muodostanut kantaansa Here-kaupan järkevyydestä sijoittajan kannalta.
”Täytyy ensin kahlata paperit läpi ja katsoa, miltä sitten tuntuu.”
Venäjä-sidonnaisena yhtiönä Tikkurilan toinen neljännes oli sujunut Sinkon mukaan selvästi odotettua paremmin.
”Yhtiö on osoittanut hyvää kykyä ylläpitää hyvää tuloskuntoa geopoliittisessa myllerryksessä.”
Suomisen Sinkko nostaa esille esimerkkinä loistavasta käänteestä.
”Muutama vuosi sitten yhtiö oli mennä nurin, mutta Suominen tarjoaa hyvän esimerkin siitä, että alhosta voidaan nousta kovalla työllä ja taidolla”, hän kehuu ja kiittää pörssin ainoan naistoimitusjohtajan, Nina Kopolan,  aikaansaannoksia Suomisessa.
Hyvässä vauhdissa olevan Telesten Sinkko nostaa esille siksi, että ”yhtiö pystyy tekemään voitollista tulosta Suomen tuotantolaitoksellaan”.
Risuja Sinkolta rapsahtaa kahdelle pörssiyhtiölle.
”Sanomassa ja Pöyryssä tehdään kovasti töitä, mutta uupuuko niillä taitoa? Nousu ei ole vielä alkanut”, hän pohtii vuosikausia vaikeuksien kanssa painiskelleista yhtiöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti