maanantai 24. heinäkuuta 2017

Yhdysvaltain uusi rauhanneuvottelija syytti Venäjää taisteluista Itä-Ukrainassa...

Alla olevassa artikkelissa todetaan:
TAISTELUT Ukrainan hallituksen ja Venäjän tukemien Itä-Ukrainan separatistien välillä alkoivat keväällä 2014, jolloin Venäjä myös valtasi Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan. Taisteluissa on kuollut yli 10 000 ihmistä.
Itä-Ukrainassa on käynnissä jatkuva sotatila. Kuinka kauan - niin kauan kuin Venäjä tukee Itä-Ukrainan venäläismielisiä kapinallisia. Löytyykö sotatilalle rauhanomaista ratkaisua? Kyllä löytyy - aikanaan - tai sitten ei, jolloin lähinnä siviileihin kohdistuva järjetön "tappoprosessi" jatkuu...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Yhdysvaltain uusi rauhanneuvottelija syytti Venäjää taisteluista Itä-Ukrainassa – Haluaisi Trumpin tarjoavan Ukrainan käyttöön tappavia aseita

”Halusin tulla tänne ja nähdä omin silmin tilanteen rintamalinjalla”, luotiliiviin pukeutunut Kurt Volker sanoi Kramatorskissa sunnuntaina.



Ukrainan panssarivaunuja vetäytyi rintamalinjalta Luhanskin alueella lokakuussa 2015.
VENÄJÄ on syypää väkivaltaisuuksiin Itä-Ukrainassa, sanoi rauhanneuvotteluihin nimitetty Yhdysvaltain uusi erityisedustaja sunnuntaina.

Itä-Ukrainan tapahtumia ei tule nähdä niin sanottuna jäätyneenä konfliktina, koska siellä taistellaan ja ihmisiä kuolee, korosti Kurt Volker uutistoimisto Reutersin mukaan vieraillessaan Ukrainan armeijan hallitsemassa Kramatorskissa.

”Halusin tulla tänne ja nähdä omin silmin tilanteen rintamalinjalla”, luotiliiviin pukeutunut Volker sanoi toimittajille uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kuluneellakin viikolla Donbassin alueen taisteluissa on kuollut 12 ihmistä.

”Kyse on toden totta suuresta kärsimyksestä. Tämän konfliktin inhimillinen hinta on kova, ja siksikin meidän pitää kiireellisesti puuttua siihen.”

VOLKER on Yhdysvaltain entinen Nato-lähettiläs ja republikaanisenaattori John McCainin entinen avustaja. Hänet nimettiin uuteen erityisedustajaksi rauhanneuvotteluihin kaksi viikkoa sitten.

Reutersin mukaan Volker haluaa, että presidentti Donald Trumpin hallinto tarjoaisi Ukrainan armeijan käyttöön tappavia aseita, mistä edellinen presidentti Barack Obama pidättäytyi.

TAISTELUT Ukrainan hallituksen ja Venäjän tukemien Itä-Ukrainan separatistien välillä alkoivat keväällä 2014, jolloin Venäjä myös valtasi Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan. Taisteluissa on kuollut yli 10 000 ihmistä.

Konfliktin myötä Venäjän ja länsimaiden välit ovat tulehtuneet huonoimmiksi sitten kylmän sodan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti