keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Lisätietoa Putinin ja Niinistön tapaamisesta Suomessa: presidentit tapaavat ensi viikolla Saimi Hoyerin hotellissa Punkaharjulla ja käyvät höyrylaiva­risteilyllä Saimaalla...

Toimin pitkästä aikaa vain ja ainoastaan tiedonantajana/tiedonvälittäjänä/välikätenä...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Lisätietoa Putinin ja Niinistön tapaamisesta Suomessa: presidentit tapaavat ensi viikolla Saimi Hoyerin hotellissa Punkaharjulla ja käyvät höyrylaiva­risteilyllä Saimaalla

Suomen ja Venäjän presidentit tapaavat Hotelli Punkaharjussa ja risteilevät Saimaalla ensi torstaina. Putinin suunnitelmissa ei ole yöpyä Suomessa.



Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat maaliskuussa kansainvälisessä arktisessa foorumissa Venäjällä.
VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin saapuu virallisille työvierailulle Suomeen ensi viikon torstaina.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa Putinin vastaan Punkaharjulla, Savonlinnassa. Presidentin kanslian tiedotteen mukaan Putinin vierailu kunnioittaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä.

Niinistö ja Putin käyvät viralliset keskustelunsa Hotelli Punkaharjussa. Asialistalla ovat maiden kahdenväliset suhteet ja ajankohtaiset kansainväliset asiat.

Presidentin kanslian viestintäpäällikön Katri Makkosen mukaan Putinin suunnitelmissa ei ole yöpyä Suomessa.

Punkaharjulta presidentit suuntaavat höyrylaivaristeilylle Saimaalle. Risteily päättyy Olavinlinnaan, jossa presidentit nauttivat illallisen. Illallista isännöi Savonlinnan kaupunki.

Vierailun päättää Pjotr Tšaikovskin Jolanta-ooppera Savonlinnan oopperajuhlilla.

OOPPERAJUHLIEN johtajan Jan Strandholmin mukaan Putinin oopperakäynti on festivaalille myönteinen asia.

”Meille on kunnia, että vierailu osuu samaan aikaan Moskovan Bolšoi-teatterin huippuvierailun kanssa. Emme ole poliittinen toimija, mutta kannustamme kulttuuripuolella yhteistyöhön yli maan rajojen”, Strandholm sanoo.

Strandholm ei paljasta, millä paikalla Putin Olavinlinnassa istuu. Esitys on samanlainen kuin muinakin iltoina, mutta Olavinlinnan turvajärjestelyt ovat ensi viikon torstaina poikkeuksellisen mittavat.

Venäläisiä turvamiehiä pyöri Olavinlinnassa jo heinäkuun alussa valmistelemassa Putinin vierailua Jolanta-oopperassa.

”Emme itse vastaa turvajärjestelyistä, vaan saamme niitä varten ulkopuolista tukea”, Strandholm kertoo.

Strandholm kehottaa muita oopperavieraita saapumaan torstai-iltana paikalle hyvissä ajoin, sillä sisääntulotarkastukset ovat sinä iltana tavallista tiukemmat. Esitys ei ole vielä loppuunmyyty.

Strandholmin mukaan torstai-illaksi oopperalipun hankkineita informoidaan vielä etukäteen illan erityisjärjestelyistä.

HOTELLI PUNKAHARJU tunnettiin ennen Punkaharjun valtionhotellina.

Entinen huippumalli Saimi Hoyer osti hotellin runsas vuosi sitten ja avasi sen uudestaan täysin remontoituna ja uudella nimellä kesäkuussa 2016. Sen jälkeen hotelli on saanut paljon huomiota Suomen mediassa ja kesä on ollut kiireinen.

”Meille on suuri ilo ja kunnia, että tämä kohtaaminen tapahtuu meillä”, Hoyer sanoo HS:lle.

”Me annamme tapaamiselle puitteet, mutta kaikesta muusta tiedottaa presidentinkanslia”, hän toteaa.

Hoyer ei esimerkiksi kerro, minkälaisia valmisteluja tapaaminen on vaatinut tai mitä tulee olemaan presidenttien ruokalistalla.

Hotellin historia ulottuu tsaarin ajan Venäjälle. Kerrotaan, että Venäjän keisari Aleksanteri I ihastui Punkaharjun järvimaisemiin 1803 niin, että muutti seudun luonnonsuojelualueeksi.

Vuonna 1845 Punkaharjulle rakennettiin kaksi metsänvartijan taloa, joista toiseen tehtiin kolme huonetta matkailijoille. Siitä alkoi Valtionhotellin tarina.

Aleksanteri I antoi luvan uuden hotellirakennuksen rakentamiseen 1878. Sveitsiläistyylinen Valtionhotelli valmistui seuraavana vuonna.

PRESIDENTIT Niinistö ja Putin tapasivat toisensa edellisen kerran maaliskuussa Arkangelissa arktisessa konferenssissa. Putin vieraili Suomessa viimeksi vuosi sitten heinäkuussa, jolloin presidentit tapasivat Kultarannassa.

Putin ja Niinistö tapaavat matkailuyrittäjä Saimi Hoyerin johtamassa Hotelli Punkaharjussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti