sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Sunnuntaina voimaan astuva Syyrian tulitauko on myös Yhdysvaltojen etujen mukainen...

Hmmmmm - vai niin - jotakin oli sovittava, mutta laastareita haavoille tämäkin loppujen lopuksi on... 

Edelleenkin Syyriassa lienee toistasataa eri ryhmittymää, jotka ovat osittain liittoutuneet Syyrian nykyhallintoa vastaan, sen kaatamiseksi, mutta nahistelevat myös jatkuvasti keskenään. Venäjälle ja sen liittolaisille sekä Yhdysvaloille liittolaisineen on onneksi edes yksi yhteinen huolenaihe > Isis.

Isis on Syyriassa ja Irakissa ahtaalla, mutta terroriuhka leijuu yhä selkeämmin maailmalla, Suomessakin... 


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Sunnuntaina voimaan astuva Syyrian tulitauko on myös Yhdysvaltojen etujen mukainen

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan Venäjän sotapoliisi valvoisi tulitaukoa yhdessä Jordanian ja amerikkalaisten kanssa.
Ulkomaat
Kansallinen turvallisuusneuvonantaja H.R. McMaster puhuu lehdistölle Valkoisessa talossa.
Kansallinen turvallisuusneuvonantaja H.R. McMaster puhui lehdistölle tiistaiaamuna. Hän kiisti Trumpin antaneen salaisia tiedustelutietoja Venäjän ulkoministerille ja suurlähettiläälle.Saul Loeb / AFP
Sunnuntaina voimaan astuva tulitauko Lounais-Syyriassa on Yhdysvaltojen etujen mukainen ja tärkeä askel kohti rauhaa sodan runtelemassa maassa, totesi presidentti Donald Trumpin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja.
Presidentti Trumpin turvallisuuspoliittinen neuvonanataja HR McMaster julkaisi lausuntonsa pian sen jälkeen, kun maailman johtajat päättivät G20-huippukokouksen Hampurissa.
– Sunnuntaina keskipäivällä paikallista aikaa astuu jännityksen laukaisemisesksi Lounais-Syyriassa tulitauko voimaan, neuvonantaja HR McMaster kertoi.
McMasterin mukaan tulitaukovyöhyke, kuuluu Yhdysvaltojen ensisijaisiin tavoitteisiin ja se rohkaisee amerikkalaisia tavoitteessa lopullisen rauhansopimuksen saavuttamiseksi.
Tulitaukovyöhykkeen sisällä on Syyrian pääkaupunki Damaskos.
– Yhdysvallat sitoutuu edelleen taisteluun Isisin kukistamiseksi, auttamalla lopettaa Syyrian konflikti, vähentämään kärsimystä ja antamaan ihmisille mahdollisuus palata koteihinsa. Tämä sopimus on tärkeä askel yhteisiin tavoitteisiin, McMaster luetteli.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov julkisti tulitauon huippukokouksessa jo perjantaina. Neuvotteluissa olivat venäläisten lisäksi mukana Yhdysvallat ja Jordania.
Syyrian kuusi vuotta jatkuneessa sodassa on kuollut yli 320 000 ihmistä ja miljoonat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa.
Lähde AFP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti