keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Ukrainassa alasammuttuun lento MH17:ään liittyvät oikeudenkäynnit pidetään Hollannissa – epäiltyjä ei ole nimetty...

Syyllisistä ei ole epäselvyyttä. Asia erikseen saadaanko heitä missään vaiheessa tuomion tultua voimaan vangituiksi. 
Miksi? Siksi, että heillä on vahvat taustavoimat maan ylintä johtoa myöten, jotka suojelevat omiaan jopa maan rajojen ulkopuolella... 
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:
Ulkomaat

Ukrainassa alasammuttuun lento MH17:ään liittyvät oikeudenkäynnit pidetään Hollannissa – epäiltyjä ei ole nimetty

Lento MH17 ammuttiin alas Ukrainan yllä vuonna 2014.



Venäjän hätätilaministeriön jäsen käveli alasammutun lentokoneen jäänteiden seassa Donetskin alueella Ukrainassa 17. heinäkuuta 2014.
MALAYSIA Airlinesin matkustajakoneen alasampumisesta epäillyt henkilöt joutuvat oikeuteen Hollannissa, ja jos heidät todetaan syyllisiksi, heidät tuomitaan Hollannin lakien mukaisesti, kertoo Hollannin ulkoministeriö.

Päätös on seurausta epäonnistuneesta yrityksestä perustaa kansainvälinen tuomioistuin, joka käsittelisi tapauksen. Yritys kaatui vuonna 2015 Venäjän vastustukseen.

Amsterdamin lentokentältä lähteneellä lennolla olleet 298 matkustajaa kuolivat alasampumisessa. Heidän joukossaan oli kansalaisia 17 eri maasta. Kuolleista 196 oli hollantilaisia. Koneen määränpää oli Kuala Lumpur Malesiassa.

TAPAHTUNUTTA tutkinut Hollannin turvallisuuslautakunta tuli vuonna 2015 siihen tulokseen, että lento MH17 ammuttiin alas venäläisvalmisteisella ohjuksella. Viime syyskuussa tutkijat sanoivat, että ohjus ammuttiin Venäjä-myönteisten separatistien hallitsemalta alueelta.

Epäiltyjä ei ole toistaiseksi nimetty.

HS julkaisi lentoturmaa käsittelevän pitkän jutun heinäkuun alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti