keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

”Putinin lentokone” kiertelee parhaillaan Helsingin yllä – tästä on kyse...

Viitaten alla olevaan tekstiin totean perjantaina 28.07.2017, että niinhän siinä sitten kävi, että lentely/laskeutumisharjoitukset Helsinkiin olivat tyypillistä venäläistä harhautusta.

Putin lenteli Pietarista loppujen lopuksi helikopterilla Savonlinnaan ja takaisin... 


Eiköhän Venäjän presidentin olisi parasta körötellä junalla Suomeen, kun tuo maahan laskeutuminen on noin työn ja tuskan takana...

Olisi mielenkiintoista tietää, mikä on Finavian saama korvaus em. tyyppisestä harjoittelusta.

Alla olevassa artikkelissa todetaan:
Koneen rekisteritietojen perusteella se on kuitenkin osa Venäjän valtionjohdolle kuuluvaa laivuetta. Kyseessä ei siis ole tavallinen matkustajakone.

Arvelen, että Helsingin lähiympäristö kuvataan joka neliösenttimetrin osalta "siinä samalla".
Toki alue on kuvattu moneen kertaan aikaisemminkin, mutta päivitys lienee tarpeellinen varmuuden vuoksi...


Suora nettilainaus Ilta-Sanomista hiukan tuunattuna:


”Putinin lentokone” kiertelee parhaillaan Helsingin yllä – tästä on kyse





Kyseessä on samankaltainen kone millä presidentti Vladimir Putin matkustaa. Lightradar24-sivustolta näkyy, kuinka kone on kaartanut useaan kertaan Helsinki-Vantaalle.
Julkaistu: 

Venäläisvalmisteinen Iljushin Il-96-300 on pyörinyt Helsingin yllä aamupäivän ajan.
Useat Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneet lentokoneharrastajat hieraisivat silmiään keskiviikkona katsellessaan venäläisen Iljushin koneen edesottamuksia Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Iljushin Il-96-300 -kone on aamupäivän aikana tehnyt useita lähestymisiä lentokentän kiitoradalle, mutta vetänyt lopulta aina keulan takaisin ylös. Moskovasta lähtenyt kone on havaintojen perusteella yrittänyt lähestymistä ainakin kaksi kertaa.

Tarkkaavaisimmat lentoharrastajat epäilivät kyseessä olevan joko tekninen ongelma tai muu hätätilanne, mutta todellisuus on kuitenkin toinen.

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneet arvelivat, että kyseessä saattaa olla Venäjän presidentin kone.

Finavian viestinnän mukaan kyseessä on Iljushin-tyypin kone, joka suorittaa parhaillaan laskeutumisharjoituksia Helsinki-Vantaan lentokentällä. FlightRadar24 -palvelusta voi nähdä, että kone on kaarrellut lentokentän yllä jo pidemmän aikaa.

Iljushin Il96-300 on sama kone, jota presidentti Vladimir Putin käyttää yksityiskoneenaan matkustaessaan. Presidentti Putinin Il96-300-PU on muokattu versio samaisesta matkustajamallin koneesta.

Kyseinen Iljushin tulee Finavian mukaan harjoittelemaan lähestymisiä Helsinki-Vantaalla suunnilleen heinäkuun loppuun asti. Kone tulee tekemään harjoituksen aikana noin viisikymmentä lähestymisharjoitetta.

– Kone tekee harjoituksessa lähestymisen kiitotielle ja tämän jälkeen aina ylös vedon, jonka jälkeen lennonjohto ohjaa koneen taas uudelleen lähestymään, Finavian viestinnästä kerrotaan.

Finavialta myös huomautetaan, että vaikka kone näyttääkin samalta kuin presidentti Putinin käyttämä yksityiskone, ei se ole presidentin lentokone.

Koneen rekisteritietojen perusteella se on kuitenkin osa Venäjän valtionjohdolle kuuluvaa laivuetta. Kyseessä ei siis ole tavallinen matkustajakone.

Venäläiskoneen harjoituksen tarkoituksena on hyväksyttää kyseinen konetyyppi lentämään RNAV-lähestymisiä.

Finavian viestinnän mukaan harjoitusta tehdään Helsinki-Vantaan lentokentällä, sillä sieltä löytyvät erinomaiset lähestymismenetelmät sekä lennonjohtopalvelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti