maanantai 3. heinäkuuta 2017

Confederatons Cupin tulevaisuus "vaakalaudalla" - toivottavasti juuri näin...

Ei kerta kaikkiaan jaksa innostaa/kiinnostaa! Maailmassa pelataan niin jalkapallossa kuin jääkiekossakin aivan liikaa erilaisia turnauksia - vähempikin kyllä riittää... 

Miksi niitä järjestetään? 

Siksi, että se on supertehokas rahastustapa, jotta maailmanluokan tähdille saadaan palkkarahat kasaan mainos- ja pääsylipputloilla.



Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Petri Pasasen ihaili Saksan suoritusta – Confederatons Cupin tulevaisuus "vaakalaudalla"

Ylen jalkapalloasiantuntija Petri Pasasen mukaan Saksa osoitti jälleen olevansa maailman paras jalkapallomaa.
urheilu
saksa confederations cup 2017
Saksa juhlii Confederations Cupin voittoa.AOP
Jalkapallon maanosaliittojen cup eli Confederations Cup päättyi sunnuntaina saksalaisjuhliin, kun hallitseva maailmanmestari päihitti loppuottelussa Etelä-Amerikan Copa American kahtena vuonna peräkkäin valloittaneen Chilen.
Ylen asiantuntija Petri Pasanen tiivisti chileläispuolustaja Marcelo Diazin hölmöilyyn ratkenneen ottelun ja koko Saksan turnausreissun:
- Sanotaanko näin, että Saksa ei sitä yhtä maalia ansainnut. Mutta isossa kuvassa voidaan sanoa, että Saksa ansaitsi turnauksen voiton, Pasanen näki.
Chile pelasi turnauksessa ykkösnyrkillään, mutta Saksalla ei ollut parhaita pelaajia mukana. B-maajoukkueeksi turnaukseen osallistunutta _Die Mannschaftia _ei Pasasen mukaan voi kuitenkaan kutsua.
- Katsotaan nimilistaa: sieltä löytyy Barcelonaa, AS Romaa, Arsenalia, Bayern Müncheniä... pelaajat pelaavat hyvissä seuroissa. Mutta toki niin sanotut parhaat pelaajat eivät olleet tässä joukkueessa.
Julian Draxler
Turnauksen parhaana pelaajana palkittu Julian Draxler nähtäneen myös Saksan MM-joukkueessa.AOP
Pelaajamateriaaliltaan ylivoimaiselle Saksalle turnaus oli tärkeä paikka ensi vuoden MM-kisoihin valmistautuessa.
- Mukana oli joitain pelaajia, jotka ovat varmasti mukana ensi vuonna MM-kisoissa. Joshua Kimmich, Julian Draxler, Jonas Hector, ehkä Timo Werner. Monet paransivat osakkeitaan kisavalintoja ajatellessa, Pasanen pohti.
- Mutta oli tämä upea suoritus jälleen siitä, että Saksa on ehkä tällä hetkellä maailman paras jalkapallomaa mitä tulee maajoukkuepeleihin.

Jäikö viimeiseksi cupiksi?

Confederations Cup on noussut 2000-luvulla vähäpätöisestä harjoitusturnauksesta todelliseksi arvoturnaukseksi. MM-kisojen esiturnaus-statuksestaan huolimatta kentällä pelasi ahnaita maajoukkueita.
- Kyllä me nähtiin parhaimmillaan hyvin viihdyttäviä pelejä. Esimerkiksi nyt pronssiottelussa ja finaalissa nähtiin neljä joukkuetta, jotka oikeasti halusivat voittaa ne ottelut. Ja tunteitakin nähtiin laidasta laitaan, Pasanen arvioi.
Tulevaisuus on kuitenkin epäselvä. Pasasen ennustaa, ettei Confederations Cupia pelata esimerkiksi ennen vuoden 2022 Qatarin kisoja.
- Eurooppalaisten suurseurojen painostus on suurta. Heidän mielestään kaudella on jo tarpeeksi pelejä muutenkin, ja jokainen pieni hetki, mitä pelaajalle voi antaa lomaa pitäisi käyttää, Pasanen totesi.
- On hyvin vaakalaudalla, tullaanko tätä turnausta näkemään enää pitkään aikaan.
Lue myös:
Saksa voitti Confederations Cupin – Lars Stindl ratkaisi kohtalokkaan virheen jälkeen
Tähän loppuottelu ratkesi: Marcelo Diaz Chilen epäonnen soturina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti