maanantai 17. heinäkuuta 2017

Pikakäynti Ruotsin Haaparannalla tänään maanantaina 17.07.2017...

Kävin vaimoni kanssa tänään Ruotsin Haaparannalla pitkästä aikaa.

Ajelimme Kemistä rauhallisesti kuivaa moottoritietä pitkin perinteiselle miniostosmatkallemme. Ajaa olisi saanut 120 km/h, mutta me köröttelimme menomatkalla noin 80 km/h ja paluumatkalla noin 100 km/h.

Miksi niin hiljaa? No meillä ei ollut kiirettä ja säästyihän siinä samalla litra pari bensiiniä.


Rajanseutu muuttunee lähivuosina, sillä lehtitietojen mukaan todella suuria rakentamishankkeita on suunnitteilla. Ainakin alustavat suunnitelmat olivat aikamoiset – hulppeaa tornihotellia ja konferenssikeskusta myöten.

Kyllä - rajanpinnassa ovat maanrakennustyöt/pohjatyöt alkaneet mutta siinäpä tuo näyttää jämähtäneen paikoilleen ja kaiken lisäksi Haaparannan vanha tullirakennus on purettu, jäljellä rakennusjätekasoja - murheellinen maisema…


ICA-MAX, Systembolaget ja IKEA - tuttua ja turvallista.

Miniostosmatkaamme kuului siis lähes pakollinen IKEA-kierros. Itse tosin jätin tälläkin kerralla kierroksen väliin, jäin istuskelemaan sisäänkäynnin uusille, modeneille istuimille/sohville.
Toiselta puolelta aulaa entiset istuimet oli poistettu kokonaan. Sinne oli kiinnitetty lokerikkoryhmä. Aulan sivuun oltiin verhojen takana rakentamassa uutta: Vi bygger här en ny inspirerande yta.

Tällä kerralla IKEA-käynti minun osalla oli mielenkiintoinen. Olin sopinut tapaamisen haaparantalaisen golfaajan kanssa. Olin asiaan liittyvänä saanut vinkin suomalaisilta aktiivigolfaajilta.
Hän vuokrasi minulta Tornio Golf Oy:n osakkeen pelioikeuden kaudelle 2017 - hyvä niin.
Itse jaksan uskoa, että Tornio Golf Oy:n osalla on talouden elpymisen myötä vielä uusi, menestyksellinen tulevaisuus. Se merkinnee, että - maailmanmittakaavassa - ainutlaatuisen kentän osakkeilla on kysyntää.

Olen tavallaan ollut golfasian kanssa tekemisissä siitä asti, kun Tornioon/Haaparannalle alettiin suunnitella golfkenttää. Silloin elettiin Yrjö Kumpulan ja Erik Innalan aikaa. Aktiivisia järjestelijöitä. Ostin "kannatuksen vuoksi" osakkeita, joista pääosa on myyty jo kauan sitten pois.

Eilen minulta kysyttiin IKEA:n sisääntuloaulassa, miksi en itse pelaa golfia. Annoin ympäripyöreän vastauksen:" Jos antaa asialle pikkurillin, se vie koko käden." Näin arvelen tässä asiassa käyvän...

Seurailin rapiat tunnin ostosmatkailijatrafiikkia. Se osoittautui yllättävän mielenkiintoiseksi. Ihmisiä lappoi sisään ja ulos jotakuinkin sekunnin välein. Parkkipaikka oli tupten täynnä autoja, matkailuautoja ja auto-matkailuvaunu-yhdistelmiä.


Ihmisvirtaa katsellessani pohdiskelin mielessäni, mahdanko tavata tällä kerralla yhtään tuttua IKEA-kävijää. Tällä kerralla näin yhden henkilön, joka huikkasi - hei...

Ajelimme takaisin Kemiin todeten, että kromimalmirekkoja tuli tasaisin väliajoin vastaamme. Toivottavasti "rekkarallia" jatkuu pitkään. Tosin moottoritien vieressä on Suomen valtion rakentama rautatiekin käyttämättömänä.

Kilpailutus on tällä hetkellä kallellaan kumipyöriin päin. Kemin KTK voitti viimeisimmän kilpailutuksen...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti