keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Venäjä ei valinnut Trumpia presidentiksi, mutta Venäjä-presidentti hän on...

Hmmmmm - vai niin - kertakaikkisen typerää, pöyristyttävää valehtelua Trump-klaanin aikaisemmat lausunnot...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat    |   Kommentti

Venäjä ei valinnut Trumpia presidentiksi, mutta Venäjä-presidentti hän on

Donald Trump Jr:n sähköpostit ovat raju paljastus. Ne eivät todista presidentti Trumpin osallisuutta vehkeilyyn, mutta Venäjä-tahrat istuvat nyt todella tiukassa.


Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskustelivat G20-kokouksessa Hampurissa heinäkuun alussa.
”KOKO ajan meille kerrotaan, ettei pihviä ole, ja sitten meille tarjoillaan Whopper.”

Näin kiteytti oikeustieteen professori Samuel Buellyhdysvaltalaisessa Politico-lehdessä. Hän kommentoi presidentti Donald Trumpin ympärillä vellovaa Venäjä-skandaalia.

Whopper on Burger King -ketjun purilainen. Ottamatta kantaa pikaruokaketjujen tarjontaan, Yhdysvaltain Venäjä-vyyhdessä on koko ajan enemmän pureskeltavaa.

Tiistaina sitä tarjosi presidentin poika, Donald Trump Jr. Hänen sähköposteistaan käy ilmi, että hän oli kesäkuussa 2016 todella innokkaasti tarttumassa venäläiseen tarjoukseen Hillary Clintonia lokaavasta tiedosta. Demokraatti Clinton oli isä-Trumpin arkkivihollinen eli vastaehdokas presidentinvaaleissa.

Pihvin olemassaolon ovat yrittäneet kiistää presidentti itse, hänen lähipiirinsä ja monet republikaanit. Se ei enää onnistu.

KOKO VYYHDESSÄ ON KYSE siitä, millä tavalla Venäjä vaikutti Yhdysvaltain viime vuoden presidentinvaaleihin, ketkä olivat siihen osallisia ja toimivatko he lainvastaisesti.

Tiistain paljastus on tähänastisista rajuin, ja Trump Jr:n intomielinen reaktio venäläiseen lokatarjoukseen (”I love it”) jää Yhdysvaltain poliittiseen historiaan.

Ei ole enää pienintäkään epäselvyyttä, että aivan Trumpin lähipiirissä vehkeiltiin venäläisten kanssa. Maalaisjärki sanoo, että innokas poika varmaan informoi isäänsäkin, mutta todisteita tästä ei ole. Todisteita ei myöskään ole siitä, että venäläinen lokatarjous tehtiin Kremlin käsiohjauksessa.

Venäjä ei valinnut Trumpia presidentiksi, mutta Venäjä-presidentti hän nyt on. Virallinen tutkinta ja tutkiva journalismi tulee jatkumaan hamaan ikuisuuteen.

Trumpille erityisen katkeraa täytyy olla se, että skandaalin uusimmat käänteet ovat seurausta hänen avoimesti vihaamansa The New York Timesin sinnikkäästä työstä.

Trumpin klaanin Venäjä-toiminta tuntuu aina vain hyytävämmältä. Vaikuttaa siltä, että vastustajan eli Clintonin mustamaalaamiseksi oltiin valmiita tekemään ihan mitä vain.

Myös tarinan loppu voi olla ihan mitä vain. Mutta loppu ei taida olla näköpiirissä vielä pitkään aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti