perjantai 14. heinäkuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 14...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella  mm. seuraavaa:

Lähetin Keskusta Peräpohjolan piirin toiminnanjohtajalle/Kemin Keskustan sihteerille Kai Purolle alla olevan sähköpostiviestin:

Hyvää kuluvaa kesää Kai ja työn/loman iloja/jaksamista!
Tässä iässä alkaa muistella menneitä. Sinulta löytyy oletettavasti ”napin painalluksella” tiedot Kemin Keskustan  lautakuntaosallistumiset valtuustokausilta 2001-2004, 2005-2008, 2009-2012 ja 2013-2016/2017…
Toisin sanoen keitä henkilöitä oli missäkin lautakunnissa – kiitos.

Aki 

Arvelen saavani tiedot säällisessä ajassa. Tiedot saatuani jatkan tätä sarjaa...


Lähetin myös aineistopyynnön Kemin kaupungin kansliajohtaja Jukka Vilenille. Saamani paluuviestin mukaan hän on tällä hetkellä ansaitemallaan kesälomalla. Tällä hetkellä kesän voi pistää lainausmerkkeihin, sillä niin koleaa ja tuulista on täällä Perämeren pohjukassa.

Häneltä saanen Kemin kaupungin em. aineistot valtuustokausilta 2001-2004, 2005-2008, 2009-2012 ja 2013-2016/2017…

Ymmärtääkseni vuosien 2001, 2005, 2009 ja 2013 Kemin kaupungin toimintakertomus ja tilinpäätös-aineistot paperiversioina löytyvät, jolloin minulla on kasassa kaikki omaan ”muistelemiseen” tarvittava tieto.
________________________________________________________________________

Päivitystä edelliseen:

Tiedustelin taannoin Kemin kaupungin kansliapäälliköltä Jukka Vileniltä vuosien 2001, 2005, 2009 ja 2013 eli valtuustokausien ensimmäisen vuoden Kemin kaupungin toimintakertomus ja tilinpäätös-aineistot paperiversioina.

Hän kertoi arkistokappaleet löytyvän arkistosta ja pohdiskeli samalla, josko aineistot löytyvät Kemin kaupunginkirjastosta.

Tein työtä käskettyä ja otin yhteyttä kirjastonjohtaja Hilkka Heikkiseen. Hän delegoi kyselyni ja kohta kirjastonhoitaja Liisa Hyvärinen ilmoitti sähköpostin välityksellä, että aineistot löytyvät kirjaston kotiseutukokoelmasta. Hän toivotti tervetulleeksi niihin tutustumaan ja mahdollisesti kopioita ottamaan.

Erinomaista palvelua, johon on heti vastattava. Menin tänään keskiviikkona 09.08.2017 aamupäivän aikana Kemin kaupunginkirjastoon.

Todennäköisesti otan niistä jokaisesta muutaman kopion niistä sivuista, joissa ovat esillä eri luottamuspaikkoihin valitut henkilöt. Silloin minulla on kasassa kaikki > Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa ”muistelemiseen” tarvittava tieto.

Joku saattaa ihmetellä, miksi en ota omasta kirjahyllystäni kyseisiä aineistoja esiin. Olen aktiivisesti kantanut luottamustoimiin liittyvät paperiaineistot Kemin kaupungintalolle silppuriin ja siten paperinkierrätykseen.

Toki tuo viimeinen aineisto on paperiversiona hallussani. Niin kuin lukija on tietoinen Kemin kaupunki on siirtynyt pääsääntöisesti sähköiseen kokousmateriaalikäytäntöön. 

Edellä mainitut aineistot tosin on edelleen paperiversioina - toivottavasti aina...

Olen siis tänään aamulla käynyt Kemin kaupunginkirjastossa. Erinomainen palvelujatkumo toteutui mm. kirjastonhoitaja Leena Pitkäsen toimesta. Pääosa tarvitsemistani tiedoista on A4-kopioina hallussani.

Osasta lähetin vielä aineistopyynnön Kemin kaupungin arkistosihteerille Tuula Torvikoskelle hetki sitten...

Sähköpostin paluupostissa sain tiedon, että hän tulee kesälomalta ensi viikolla.

Itse asiaan...

Olin ensimmäisen valtuustokauteni eli 2001-2004 Kemin kaupungin kulttuurilautakunnan varsinainen jäsen. 
Asia kiinnosti minua, sillä olinhan taannoin käynnistänyt Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994 - toiminnan ja tutustunut Kemin kulttuuritoimen moniin virkamiehiin, myös Kemin kaupungin johtoon.
Alkuaikoina olin paljon tekemisissä Kemin taidemuseon johtajan/kulttuutoimenjohtaja Unto Käyhkön kanssa.
Hän oli aktiivisesti mukana Severomorskista saapuneen kuvataiteilijaryhmän tukitoimissa pitämään Kemiin ensimmäistä taidenäyttelyä Pohjolan Sanomien ala-aulaan. Ryhmän mukana tuli myös Severomorskin kulttuuriosaston johtaja Olga Katsaran. 
Pohjolan Sanomien silloinen päätoimittaja Heikki Lääkkölä ja kulttuuritoimittaja Hannu Sarrala olivat myös aktiivisesti ja ansiokkaasti kuvioissa mukana. Elettiin syksyä 1994...

Tärkeä lautakunta, vaikka siellä liikkuvat/liikuteltavat rahamäärät eivät järin suuria olekaan verrattuna esim. sosiaali- ja terveys- tai koulutuslautakuntaan.

Kulttuurilautakunnan "peukalon alla" ovat kuitenkin kaikille kemiläisille ja osittain ulkokuntalaisillekin kuuluvia  asioita: Museotoimi, Kirjasto, Teatteri, Liikuntapalvelut, Nuorisotyö ja Musiikki


Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti