sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Amerikkalainen liikemies ruotsalaislehdelle: Trumpin eron vaikutukset murskaisivat Putinin

Hmmmmm - vai niin - nyt ilmeisesti lähestytään asian ydintä. Tiukkaa, tosi tiukkaa tekstiä, joka ilmeisesti on totuus asiasta...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Amerikkalainen liikemies ruotsalaislehdelle: Trumpin eron vaikutukset murskaisivat Putinin

Liikemies Bill Browder väittää, että Magnitski-laki liittyy Donald Trumpin pojan tapaamiseen venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskajan kanssa.
Ulkomaat
Bill Browder
Bill BrowderTony Buckingham / AOP
Liikemies Bill Browder kuvailee itseään Putinin viholliseksi ja uskoo olevansa korkein nimi tämän tappolistalla. 

Ensi viikolla hän todistaa senaatin tiedustelukomiteassa, joka selvittelee presidentti Donald Trumpin Venäjä-kytköksiä.
Browder on antanut yksinoikeudella kovasanaisen haastattelun sanomalehti Dagens Nyheterille(siirryt toiseen palveluun). Hän teki huomattavia investointeja Venäjälle 1990-luvulla ja työskenteli yhdessä kirjanpitäjä Sergei Magnitskin kanssa.
Magnitski pidätettiin vuonna 2008, kun hän todisti valtavasta verokavalluksesta Venäjällä. Hän joutui itse syytteeseen veronkierron avustamisesta ja kuoli epäilyttävissä olosuhteissa vankilassa 2009.
Sen jälkeen Yhdysvalloissa säädettiin laki, jolla on haluttu rangaista Magnitskin vankilakuolemaan kytkeytyviä venäläisiä viranomaisia.

Magnitski-laki Putinin Akilleen kantapää

Magnitski-laki on Putinin Akilleen kantapää. Hän haluaa kumota sen, koska se jäädyttäisi hänen omat varansa. Hän haluaa hallita korruptiolla, petoksilla ja uhkailulla, jotta hän voi antaa alaisilleen ohjeita rikosten tekemisestä immuniteettilupauksilla, Browder sanoo Dagens Nyheterille.
Browder arvioi, että Putinin henkilökohtaiset varat olisivat noin 200 miljardia dollaria. Hän voisi menettää ne, mikäli Yhdysvallat kohdistaisi häneen henkilökohtaisia pakotteita.
Browder väittää, että Magnistki-laki liittyy Donald Trumpin pojan tapaamiseen venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskajan kanssa.
– Veselnitskajan tehtävänä oli pysäyttää Magnitski-laki. Se on Putinin tärkein ulkopoliittinen tavoite, sanoo Browder Dagens Nyheterille.

Kytky tapaamiseen venäläisasianajajan kanssa?

Browderin mukaan Venäjän hallinto yrittää kaikin tavoin painostaa Yhdysvaltain viranomaisia lain pysäyttämiseksi.
– Tapaamisessa oli tarkoitus käsitellä vain Magnitski-lakia. Tapaamisessa olleet ihmiset eivät ole typerä. He ymmärtävät, että jos pyytää paljon, on myös annettava paljon. Mitä tarkalleen ottaen pitäisi antaa, sitä en tiedä, mutta emme voi uskoa mihinkään, mitä Venäjä sanoo näistä tapaamisista.
– Trumpin hallinto on muuttanut versiotaan tapaamisesta ainakin neljä kertaa, sanoo Browder Dagens Nyheterissä.
Browderin mukaan Venäjä olisi pyytänyt Trumpia kumoamaan Venäjän-vastaiset pakotteet vastineeksi Hillary Clintonia vahingoittavista tiedoista(siirryt toiseen palveluun). Trumpin Venäjä-kytköksiä tutkiva erikoistutkija määräsi eilen perjantaina Valkoisen talon säilyttämään kaikki tapaamista koskevat tiedot.
Browderin mukaan Putin toivoo Trumpin pysyvän presidenttinä.
– Jos Trump eroaisi presidentin virasta, ja joku perinteisempi republikaani nousisi hänen tilalleen, se olisi murskaavaa Putinille. On todennäköistä, että häntä vastaan asetettaisiin pakotteita, joilla olisi vakavia seurauksia hänen hallinnolleen, sanoo Browder.
Browder on Hermitage capital management -yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja.
Yle Uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti