maanantai 3. heinäkuuta 2017

Trump jakoi Twitterissä videon, jossa hän hakkaa CNN-uutiskanavaa – CNN...

Surullista, todella surullista - kysymyksessä Yhdysvaltojen presidentti tai ainakin pitäisi olla, mutta pelle mikä pelle sano...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Trump jakoi Twitterissä videon, jossa hän hakkaa CNN-uutiskanavaa – CNN: On surun päivä, kun presidentti kannustaa väkivaltaan

Trump puolusti sosiaalisen median käyttöään. Se on hänen mukaansa ”modernin presidentillistä”.



Donald Trump tervehti kannattajiaan Washingtonissa järjestetyssä tilaisuudessa lauantaina.
YHDYSVALTOJEN presidentti Donald Trump on jatkanut hyökkäyksiä mediaa vastaan.

Sunnuntaina Trump tviittasi videon, jossa hän hyökkää konkreettisesti uutiskanava CNN:n kimppuun. Trump hakkaa nyrkeillä showpainikehän äärellä ihmistä, jonka pään kohdalle on sijoitettu CNN:n logo.




Aiemmin Trump on käyttänyt perinteisestä mediasta puhuessaan termiä fake news, valeuutiset. Nyt hän näyttää ottaneen käyttöön myös termin fraud news, huijausuutiset.

Uutiskanava CNN vastasi videoon lausunnolla.

”On surun päivä, kun Yhdysvaltojen presidentti kannustaa väkivaltaan toimittajia vastaan”, muun muassa CNN:n toimittajan Brian StelterinTwitterissä jakamassa lausunnossa sanotaan.

”Sen sijaan, että presidentti valmistautuisi ulkomaanmatkaansa, ensimmäiseen tapaamiseensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa, Pohjois-Korean kysymyksen ratkaisemiseen ja terveysuudistukseensa, hän keskittyy lapselliseen käytökseen, joka on selvästi hänen asemansa arvon alapuolella.”




Alkuperäinen video on Washington Examiner -lehden mukaan vuoden 2007 Wrestlemania 23 -tapahtumasta. Trumpin ”hakattavana” on yhdysvaltalaisen showpainiorganisaation WWE:n omistaja Vince McMahon.

Lehden mukaan ei ole tiedossa, onko CNN:n logon lisännyt videoon joku Valkoisen talon työntekijöistä vai joku Trumpin kannattaja.

HAKKAUSVIDEO oli jatkoa Trumpin lauantaisille tviiteille, joissa hän puolusti sosiaalisen median käyttöään.

”Valheellinen ja petollinen uutismedia on yrittänyt vakuuttaa republikaanit ja muut siitä, että minun ei pitäisi käyttää sosiaalista mediaa – mutta muistakaa, voitin vuoden 2016 vaalit haastatteluilla, puheilla ja sosiaalisella medialla. Minun piti voittaa valeuutiset, ja tein niin. Me aiomme jatkaa voittamista!”


The FAKE & FRAUDULENT NEWS MEDIA is working hard to convince Republicans and others I should not use social media - but remember, I won....
....the 2016 election with interviews, speeches and social media. I had to beat , and did. We will continue to WIN!


Trumpin arvostelijat ovat vaatineet, että hän lopettaisi jatkuvan tviittailun, koska se ei sovi Yhdysvaltain presidentin arvovallalle. Trump mielestä hän käyttää sosiaalista mediaa kuten nykyaikaisen presidentin kuuluukin.

”Sosiaalisen median käyttöni ei ole vain presidentillistä – se on modernin presidentillistä. Tehdään Amerikasta taas suuri!”




Trump jatkoi samasta aiheesta lauantai-iltana, kun hän puhui veteraanien kunniaksi järjestetyssä tilaisuudessa Washingtonissa.

”Valeuutiset yrittävät hiljentää meidät, mutta emme anna heidän tehdä sitä. Sillä ihmiset tietävät totuuden. Valemedia yritti estää meitä menemästä Valkoiseen taloon. Mutta minä olen presidentti ja he eivät”, Trump sanoi The New York Times -lehden mukaan.

TRUMPIN PUHEET olivat jatkoa sanasodalle, jota Trump on viime päivinä käynyt MSNBC-kanavan aamuohjelman juontajia Joe Scarboroughia ja Mika Brzezinskia vastaan.

Juontajapari arvosteli Trumpia, ja Trump vastasi kritiikkiin Twitterissä.

Trumpin mukaan juontajat kertoivat ohjelmassaan valeuutisia. Hän myös haukkui ohjelmaa huonoksi.


Watched low rated @Morning_Joe for first time in long time. FAKE NEWS. He called me to stop a National Enquirer article. I said no! Bad show


Tviittailu ei kuitenkaan jäänyt tähän.

”Hullu Joe Scarborough ja tyhmä kuin saapas Mika eivät ole pahoja ihmisiä, mutta heidän epäsuosittua ohjelmaansa hallitsevat heidän pomonsa NBC:llä. Harmi!” Trump tviittasi lauantaina.


Crazy Joe Scarborough and dumb as a rock Mika are not bad people, but their low rated show is dominated by their NBC bosses. Too bad!


Toimittajat ja poliitikot yli puoluerajojen tuomitsivat Trumpin lausahdukset, kun Trump aiemmin viikolla solvasi juontajia.

Myös Trumpin avustajat ovat Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaanaiemmin esittäneet huolensa presidentin tviittailusta.

Oikaisu 2.7.2017 kello 18.30: Trump puhui lauantaina veteraanien tilaisuudessa Washingtonissa, ei Dallasissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti