lauantai 1. heinäkuuta 2017

Kiinalaiset juhlivat uuden sukupolven hävittäjää...

Hmmmmm - vai niin - mielenkiintoista...

Suora nettilainaus Haelsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Kiinalaiset juhlivat uuden sukupolven hävittäjää – Tarkoituksena vahvistaa entisestään maan merivoimia kiistanalaisilla vesillä

Sotilasmenot ovat kasvaneet Kiinassa vuosi toisensa jälkeen.





Kiinalaisten uutta hävittäjää juhlittiin keskiviikkona Jiangnanin telakalla Shanghaissa.
KIINALAISET juhlivat keskiviikkona uuden kotimaisen hävittäjäaluksen valmistumista Shanghaissa Jiangnanin telakalla, kertoi muun muassa kiinalaislehti Global Times. Hävittäjä on uusi osoitus suunnitelmasta, jonka tarkoituksena on vahvistaa kiinalaisten sotilaallista voimaa erityisesti merillä.

Kiinalla on useita aluekiistoja merialueiden hallinnasta muiden muassa Japanin, Vietnamin ja Filippiinien kanssa. Kiinan merivoimien vahvistaminen onkin herättänyt huolta alueen muissa maissa.

KESKIVIIKKONA juhlittu hävittäjä on ensimmäinen laatuaan Kiinassa valmistetuista uuden sukupolven hävittäjistä. 

Virallinen uutistoimisto Xinhua kertoi, että aluksessa on muun muassa uudentyyppinen ilmapuolustusjärjestelmä sekä uudet sukellusveneiden vastaiset aseet.

Kiina valmisti paikallisten tiedotusvälineiden mukaan viime vuonna 18 uutta alusta, kertoi uutistoimisto Reuters. Huhtikuussa Kiinassa laskettiin vesille ensimmäinen kiinalaisvalmisteinen lentotukialus.

KIINA ON kasvattanut sotilasmenojaan tasaiseen tahtiin jo noin 20 vuotta, ja samalla se on kehitellyt omaa asetekniikkaa. Kiinan sotilasmenot kuuluvat maailman nopeiten kasvaviin.

Nykyisin Kiinalla on esimerkiksi häivehävittäjiä ja kehittyneitä sukellusveneitä. Uuden aseistuksen myötä Kiinasta on tulossa suurvalta paitsi taloudella, myös sotavoimalla mitattuna.

Ensimmäinen kiinalaisvalmisteinen lentotukialus valmistui huhtikuussa Dalianissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti