tiistai 11. heinäkuuta 2017

Oksaharju varoittaa pörssin ylikuumenemisesta...

"Kaikkitietävä" Oksaharju lukee taas madonlukujaan. Alla olevan artikkelin luettuaan voi todeta, että lämpimikseen taitaa kirjoitella. Korjausliikkeitä tulee, se on varma jossakin vaiheessa... 


Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Oksaharju varoittaa pörssin ylikuumenemisesta: "Suhdanneherkät yhtiöt kannattaa jättää vaikka Suomen valtiolle"

   
Oksaharju varoittaa pörssin ylikuumenemisesta: "Suhdanneherkät yhtiöt kannattaa jättää vaikka Suomen valtiolle"
KUVA: OUTI JÄRVINEN/ALMA TALENT -ARKISTO
Nordnetin osakestrategi ei lämpene analyytikoiden suosimalle Outokummulle.
Pienet yhtiöt olivat alkuvuonna pörssin päälistan suurimpia nousijoita. Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharjun mukaan kyse on osittain viime vuonna alkaneen roskarallin jatkumisesta.
"Pörssissä on nähty roskaralli. Nousumarkkina on kuumentunut entisestään, ja myös laadultaan keskinkertaiset yhtiöt ovat houkutelleet uusia sijoittajia."
Oksaharjun mielestä monien tällä hetkellä nousevien yhtiöiden tila ei pitkällä tähtäimellä imartele omistajia tai yritysjohtoa. Päälistalle nousee myös ennätysmäärä uusia yhtiöitä, eikä kaikkien tulijoiden laadussa ole kehumista.
"Päälistalle on tulossa jatkuvasti uusia yhtiöitä, ja tulijoiden jono näyttää sitä epämääräisemmältä, mitä kauemmin nousukausi jatkuu."
Talouselämän vuoden alussa haastattelema Oksaharju varoitteli jo tuolloin, että "ahneus on korvannut pelon". Tällä hetkellä hän uskoo, että korjausliike on edessä ennemmin tai myöhemmin.
"Lyhytjänteisesti sijoittavalle pörssin kehitys on tällä hetkellä hyvin herkkä korjausliikkeille. Voi mennä vuosi tai pari, tai kvartaali tai pari, mutta korjausliikkeen uhka on ilmeinen."
Pitkäjänteisten sijoittajien ei tarvitse Oksaharjun mukaan olla huolissaan. Hänen mielestään tärkeintä on keskittyä yhtiöihin, jotka ovat rakenteellisesti hyvässä asemassa.
"Sijoittajan kannattaa olla tarkkana, että saa rahoilleen vastinetta. Rakenteellinen kilpailukyky pitää erottaa suhdanneluontoisesta noususta. Suhdanneherkät yhtiöt kannattaa jättää suosiolla vaikka Suomen valtiolle."
Laajasti analyytikoiden suosima Outokumpu on Oksaharjun mielestä esimerkki huonosta sijoituskohteesta.
"Outokumpuhan oli suhdanteellisesti hyvä osake hetken aikaan. Itse ajattelevalle kriittiselle sijoittajalle laskussa ei pitäisi olla mitään uutta. Yhtiön rakenteellinen kilpailuasema on korkeintaan keskinkertainen."
Oksaharju arvioi, että DNA:n ja Orionin kaltaisten osinko-osakkeiden nousussa näkyy varovaisen pääoman siirtyminen pörssiin.
"Kärjistäen sanottuna parhaat korkosijoitukset ovat jo pitkään löytyneet osinko-osakkeista. Teleoperaattorit ja lääkeyhtiöt ovat luontevia kohteita, joihin pääoma hakeutuu turvasatamaa etsimään."
Osinko-osakkeiden nousussa ei ole kysymys keinottelusta tai pikavoittojen tavoittelusta, vaan esimerkiksi nollakorkoihin kyllästyneiden säästäjien siirtymisestä osakkeisiin.
"Näissä ei ole kyse keinottelusta, vaan paremman tuoton hakemisesta korkosijoituksille. Lyhytnäköisen pääoman määrä selviää viimeistään silloin, kun turvallisten sijoituskohteiden houkuttelevuus paranee."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti