sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Kemin Rovan uusi asuntoalue...

Kävin vaimoni kanssa hetki sitten Kemin Prismassa ruokaostoksilla. Sieltä lähtiessämme ehdotin vaimolleni, että ajelemme Kemin uuden asuntoalueen kautta takaisin. Niin teimme.

Uusia rakennuksia oli noussut sitten viimenäkemän useita, tontit alkavat olla kohta täyteen rakennetut. Huomioni kiinnittyi erilaisiin postilaatikkoviritelmiin. AITAKI-laatutuotteen sovellutuksella olisi tarvetta..

Asiaan liittyvä pieni "aasinsilta":

Vielä nykyäänkin aina silloin tällöin minulta kysytään: "Oletko rakennellut aitoja?"

En ole tai oikeastaan olen sikäli, että tonttimme ympärillä olevaa puuaitaa olen hiukan täydentänyt/uusinut muutamalla aitaelementillä. Niitäkin jo vuosia sitten. Puuaidan maalaustarvetta on selkeästi havaittavissa...

Koska muutamat lukijoistani saattavat ihmetellä - mikä ihmeen AITAKI-laatutuote - on syytä hiukan asiaa selventää pienellä historiapätkällä.

Miksi tämä AITAKI-laatutuote juuri nyt tuli esiin?

Siksi, että sen yksi sovellutus on työhuoneeni ikkunan näkökentässä, tien reunassa.

Meillä on kaksi postilaatikkoa saman pikkukatoksen alla - meidän ja vastapäisen naapurin.

Kyseinen rakennelma on AITAKI-laatutuotteen yksi sovellutus.

Betoninen, raudoitettu, noin 45 kg painoinen, katkaistun pyramidin muotoinen tolppajalusta, jonka läpi 75x75 mm painekyllästetty tolppa on kiilattu. Tässä tapauksessa tolppajalustoja ja tolppia on kaksi...

Kyseinen ratkaisu on "lähes ikuinen" ja helppo asentaa suoraan. Todettakoon, että AITAKI-laatutuote suunniteltiin 1980-luvun puolessavälissä Kemissä järjestetyn Rasvaa Rattaisiin-ideointikilpailun jälkimainingeissa.

Tuote olisi edelleen erittäin elinvoimainen. Se oli aikanaan selkeästi aikaansa edellä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti