maanantai 4. maaliskuuta 2019

Yhdysvaltain edustajainhuone alkaa tutkia syyllistyikö presidentti Trump oikeuden estämiseen, virka-aseman väärinkäyttöön ja korruptioon...

Hmmmmm - vai niin - Trump on ollut niin sanotussa löyhässä hirressä koko tähänastisen virkauransa ajan, mutta kyllä tuo köysi kiristyy mm. alla olevan uutisoinnin myötä olennaisesti. 

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta sellaisenaan:

Yhdysvaltain edustajainhuone alkaa tutkia syyllistyikö presidentti Trump oikeuden estämiseen, virka-aseman väärinkäyttöön ja korruptioon

Asiasta kertoi edustajainhuoneen oikeusvaliokunnan puheenjohtaja Jerrold Nadler.
Donald Trump

Poika Donald Trump Junior ja isä Donald Trump.
Poika Donald Trump Junior ja isä Donald Trump.Jewel Samad / AFP
Yhdysvalloissa maan edustajainhuone alkaa tutkia onko presidentti Donald Trump syyllistynyt vakaviin virkarikoksiin.
Edustajainhuoneen oikeusvaliokunnan puheenjohtajan, demokraattiedustaja Jerrold Nadlerin mukaan Trumpia epäillään oikeuden estämisestä, virka-aseman väärinkäytöstä sekä korruptiosta.
Syytteet liittyvät muun muassa entisen FBI:n johtajan James Comeyn erottamiseen tehtävästään, todistajien pelotteluun, ja presidentin virka-aseman käyttämiseen henkilökohtaisen taloudellisen edun tavoitteluun.
Valiokunta aikoo pyytää huomenna maanantaina todistusaineistoksi asiakirjoja yli 60 Trumpin hallintoon kuuluvalta henkilöltä, mukaan lukien Trumpin pojalta Donald Trump Juniorilta sekä Trump Organizationin talousjohtajalta Allen Weisselbergiltä.
– Meidän tehtävänämme on suojella oikeusvaltiota. On selvää, että Trump on käyttänyt virkaasemaansa väärin, Nadler sanoi ABC-uutiskanavan haastattelussa.
Edustajainhuoneen oikeusvaliokunnan vastuulle kuuluu myös mahdollinen viraltapanomenettelyn käynnistäminen presidenttiä vastaan.
Nadlerin mukaan nyt käynnistyvät tutkimukset eivät kuitenkaan liity presidentin viraltapanoon.
Hänen mukaansa nyt käynnistyvä tutkimus on huomattavasti laajempi kuin erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkimus Trumpin vaalikampanjan Venäjä-kytköksistä.
Lue myös:
The Washington Post: House Judiciary chairman says he will launch probe of Trump’s ‘abuse of power’(siirryt toiseen palveluun)
BBC: Donald Trump: US House committee seeks proof of obstruction and abuse(siirryt toiseen palveluun)
Lähteet: REUTERS, ASSOCIATED PRESS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti