keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Ilmastomielenosoittajat kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin – poliisi otti kiinni kahdeksan ihmistä...

Hmmmmm - vai niin - että tällainen tapaus tällä kerralla. Ihmettelen suuresti eduskuntatalon turvajärjestelyjä. Miten on mahdollista, että pylväisiin em. mielenosoittajat pääsivät yleensä kiipeämään. Onko eduskuntatalon portaikko/pylväikkö "täysin vapaata riistaa", jossa voi touhuta mitä tahansa... 

Muistuipa mieleein taannoinen metsähakkuurähinä Kuusamossa. Hakkuita vastustaneet luontoaktivistit lukitsivat itsensä kettingeillä työkoneisiin > harvestereihin ja metsätraktoreihin. 

Opettajakollega totesi minulle:"Jos olisin em. koneenkuljettaja, pistäisin omat lukot kettingeihin lisäksi ja toteaisin änkyröille, että olkaa siinä nyt sitten muutama vuorokausi - aluksi." Muistaakseni niihin aikoihin oli kovia pakkasia...



Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta sellaisenaan:

Ilmastomielenosoittajat kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin – poliisi otti kiinni kahdeksan ihmistä

Poliisi otti kiinni kahdeksan ihmistä epäiltynä julkisrauhan rikkomisesta ja niskoittelusta. Heidät päästettiin myöhemmin vapaaksi.
Ilmasto
Ilmastomielenosoittajat kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin
Ilmastomielenosoittajat kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin
Ilmastomielenosoittajat kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin
Helsingin keskustassa protestoitiin keskiviikkona päivällä ilmastomielenosoituksessa eduskuntatalon edessä. Osa mielenosoittajista kiipesi eduskuntatalon pylväisiin.
Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että paikalla oli arviolta noin 250 ihmistä ja mielenosoituksessa mukana oli useita ympäristöjärjestöjä.
Eduskuntatalon pylväisiin kiipesi vajaat kymmenen ihmistä, jotka olivat pukeutuneet ympäristöjärjestö Greenpeacen haalareihin Helsingissä 6. maaliskuuta.
Eduskuntatalon pylväisiin kiipesi vajaat kymmenen ihmistä, jotka olivat pukeutuneet ympäristöjärjestö Greenpeacen haalareihin Helsingissä 6. maaliskuuta.Vesa Moilanen / Lehtikuva
Helsingin poliisi kertoi myöhemmin Twitterissä ottaneensa kiinni kahdeksan eduskuntatalon pylväisiin kiivennyttä. Rikosnimikkeet ovat julkisrauhan rikkominen ja niskoittelu poliisia vastaan.
Iltapäivällä poliisi kertoi, että pylväisiin kiivenneitä henkilöitä on kuulusteltu ja heidät on päästetty vapaaksi.
Mielenosoittajilla oli mukanaan kylttejä ja lakanoita, joissa luki iskulauseita, muun muassa "Tulevaisuus päätetään nyt", "Nyt on pakko" ja "Rajat hakkuille".
Paikalla oli useita poliisiautoja, mutta tilanne oli rauhallinen.
Greenpeacen mielenosoitus eduskuntatalon edustalla
Eduskuntatalon edessä oli keskiviikkona mielenosoitus.Anne Orjala / Yle
Poliisi kertoo Twitterissä, että poliisille oli ilmoitettu Rautatientorilta lähtevästä mielenosoituksesta mutta ei eduskuntatalosta mielenosoituksen määränpäänä.

"Puheet eivät enää riitä"

Mielenosoitukseen saapunut Reija Mikkola-Patriarca kertoi tulleensa paikalle sen takia, että nyt tarvitaan ilmastotekoja.
– Puheet eivät enää riitä, meillä on kiire toimia.
Juha Penttilä oli samoilla linjoilla.
– Nyt on hyvin kriittinen aika ennen eduskuntavaaleja. Haluan vaikuttaa siihen, että ilmastosta tulee yksi keskeinen vaalikysymys. llmastopolitiikalla, jota Suomessa harjoitetaan seuraavan neljän vuoden aikana, on hyvin kauaskantoisia seurauksia.
Greenpeacen mielenosoitus eduskuntatalon edustalla
Mielenosoittajia pylväissä eduskuntatalon edessä.Anne Orjala / Yle
Anniina Puisto toivoi niin ikään ilmastovaaleja.
– Ilmasto- ja ympäristökysymykset ovat olleet aina itselleni tärkeitä. Oman lapsen saaminen on ollut sellainen herätys, että tunnetasolla tieto, jota on ilmastonmuutoksesta, kolisee vielä hirveän paljon kovemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti