perjantai 1. maaliskuuta 2019

Tänään todennäköisesti mielenkiintoinen päivä...

Kyllä - ei kahta sanaa! Odottelen tässä perinteisten aamutoimien jälkeen Kemin markkinoille lähtöä.
Arvelen, että siellä juuri tällä hetkellä Keskustan Kemin kunnallisjärjestön teltanpystytysryhmä on työn touhussa. Ainakaan tänään ei taida pahemmin tuuli häiritä.


Luin hetki sitten Yle Uutiset-sivuilta artikkelin:


Juha Sipilän pääministerikausi jätti tylyn jäljen keskustan imagoon – uusin puoluebarometri ennakoi puolueelle murskatappiota

Siitä huolimatta ja/tai siitä syystä lähden kohta Keskustan Kemin kunnallisjärjestön vaaliteltalle...

Vaimoni vei minut torin kulmalle ennen klo 11. Vihreä-valkoraitainen teltta oli asiallisesti pystyssä, pöytä katettu Keskusta-informaatiolla ja sovittu porukka paikalla. Paikalle saapui Mikko Kärnän kampanjapäällikkö Tiina Loukola, sitten itse eduskuntavaaliehdokas Inarista - Lapin puolustaja - Mikko Kärnä ja eduskuntavaaliehdokas Torniosta Olli Rainio, joka oli varustautunut selkäreppuun sijoitetulla mehutarjoilumahdollisuudella.

Oli mukava vaihtaa muutama sana Mikon kanssa. Totesimme yhdestä suusta, että tapasimme noin neljä vuotta sitten samalla paikalla face to face. Kerroin hänelle jättäytyneeni viime vuoden joulukuussa pois aktiivikirjoittajan roolista Facebook-foorumilta keskittyen Blogikirjoittamiseen.

Molemmat em. ehdokkaat tekivät aktiivista vaalityötä, jota oli ihailtava katsella - hyvä niin.

Kirjoitin eilen:

Ja tietysti niitä ainaisia kränisijöitä, jotka valittavat kaikesta, aivan kaikesta, mutta vaihtoehtoisia ratkaisumalleja heiltä ei saa pusertamallakaan. Kaikki on nykyhallituksen  vika - niinpä...

Nyt on pakko kirjoittaa, että > ja tietysti niitä saatanan kränisijöitä, jotka valittavat kaikesta...

Kyllä! Ilmeisesti heidänkin on saatava purkaa omaa pahaa oloaan jonnekin, näin kai se menee.

Mikäli oikein aistin, em. kansanedustajaehdokkaat saivat aikaan hyviä keskusteluja. Mikolle totesin erään kontaktin jälkeen:" Siinä taisi tulla Sinulle ääni!"

Paljon tuttuja tapasin jälleen ja osaa heistä jututinkin. Kiersin markkina-alueella ja totesin väljyyttä. Perinteiset markkinat eivät taida olla "kultakaivos" yrittäjälle...

Vaimoni tuli hakemaan minut sovitun mukaisesti vähän jälkeen klo 13, huomenna sitten viimeinen päivystysrupeama...


Illalla menemme alla olevaan Kemin 150-vuotistapahtumaan Kemin kulttuurikeskukseen.

Siitä myöhäisemmässä vaiheessa lisää informaatiota...

Eli nyt:

Kävin vaimoni kanssa Kemin kulttuurikeskuksessa. Vilkaisimme historiallisen museon puolella olevan valokuvanäyttelyn, jonka jälkeen menimme taidemuseon puolelle. Väkeä oli kiitettävästi paikalla - hyvä niin.
Mielenkiintoinen taidenäyttely, joka täytyy käydä "ajan kanssa" katsomassa uudestaan.
Muistaakseni en/emme ole koskaan olleeet taidemuseolla taidenäyttelyn avajaisissa niin lyhyttä aikaan kuin tänä iltana. Miksi? Ilmassa oli useita häiriötekijöitä, jotka vaikeuttivat teoksiin tutustumista/keskittymistä...

Mahdollisesti kirjoita em. asioista myöhemmin tai sitten en...


KemiYleinen › Kemin museoissa juhlistetaan 1.3.2019 kaupungin synttäreitä




Kemin museoissa juhlistetaan 1.3.2019 kaupungin synttäreitä


Kemin taidemuseossa ja Kemin historiallisessa museossa avautuu pe 1.3.2019 klo 18 Kemin 150-vuotista historiaa juhlistavat näyttelyt. Taidemuseon Koherenssi ja koheesio -niminen näyttely kertoo Kemin rikkaasta kuvataide-elämästä 150 vuoden ajalta. Mukana ovat Kemin taidehistoriaan kuuluvat klassikkotaiteilijat, sekä vastikään uudelleen järjestäytyneen Kemin kuvataiteilijat ry:n jäsenten tuoreimmat teokset. Näyttely on avoinna 12.5.2019 saakka.

Kemin historiallisen museon vaihtuvien näyttelyiden tilan täyttää 11.8.2019 saakka Kemi 150 -valokuvanäyttely. Näyttelyssä on vahvasti esillä kaupungin rakentamiseen ja teollisuuden syntyyn liittyvät kuvat. Teollisuuslaitokset, rautatie, satamat, julkiset rakennukset ovat monille jo entuudestaan tuttuja, mutta uusien kuvien myötä näyttelyssä on nähtävää myös kaupungin historiaan perehtyneille. Tuttujen aiheiden lisäksi näyttelyssä on esillä ensimmäistä kertaa Kemin kaupungin entisen apulaiskaupunginjohtajan ja Rakennustuote Oy:n toimitusjohtajan Väinö Pekkalan valokuvia.

Näyttelyiden kaikille avoimia avajaisia vietetään perjantaina 1.3. klo 18-20. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti