sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Selektiivistä Facebook-tykkäämistä/peukutusta...

Jouduin viime viikolla kommentoimaan eräitä - mielestäni outoja - Facebook-irrotteluja liittyen kuntapäättäjinä olemiseen. Lähes annettiin ymmärtää, että kuntapääjistä pitäisi eläkeläiset heittää yli laidan.

Omaa näkemystäni, jota erittäin selektiivisesti "tykättiin/peukutettiin", lisäksi kommentoitiin muun muassa alla olevalla tavalla:
Itse kullekin pitäisi riittää muutama vaalikausi luottamustoimissa. Kyllä sen jälkeen on jo ideat käytetty ja olisi aika antaa tilaa uusille kasvoille.

Niinpä. Itse totean usein, että olen kiertänyt muutakin kuin tahkoa, olen ollut monessa mukana ja tavannut tähänastisen elämäni aikana hyvin monenlaisia ihmisiä - ihmiskirjo on erittäin monimuotoinen.
Olen havainnut, että kuntapäättäjissäkin on joka lähtöön. Eivät ideat ja vaalikausien lukumäärä korreloi mielestäni ollenkaan keskenään. Eivät ideat mielestäni kulu, niitä tulee muuttuvien tilanteiden mukaan koko ajan lisää - toki ei välttämättä kaikille.

On erittäin arveluttavaa lähteä kuntapäättäjiä tuomitsemaan vaalikausien lukumäärän ja/tai henkilön iän perusteella. 
Puhumattakaan, että mm. eläkeläiset olisivat ikäänkuin se vihonviimeinen rupusakki, josta pitäisi päästä kuntapolitiikassa eroon. 
Sieltä löytyy loppujen lopuksi pääsääntöisesti elämänkokemus ja käytännönläheinen viisaus myös päätöksentekoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti