perjantai 15. maaliskuuta 2019

Mitä tänään tahän asti...

Aikainen lintu madon nappaa ei ehkä välttämättä kovin hyvin sovi tämän aamun touhuihin mutta...

Heräsin aamulla "painajaisuneen". Olin vaimoni kanssa tulossa jostakin ja olimme lentokentällä. Päätimme juoda kahvit. Lentokenttäbaarin tiskillä oli kyltti: Pieni kuppi kahvia 2 euroa. Tilasimme kahvit ja kuinka ollakaan valitsimme vitriinistä myös leivokset - mansikkaleivokset.
Meille kaadettiin kahvit. Olipa kerta kaikkiaan pienet kupit, joten pyysin kaatamaan vielä hiukan lisää.
Tuli maksun aika. Kysyin paljon kaksi pientä kahvia ja kaksi mansikkaleivosta maksavat?

"Viisikymmentäkolme euroa." sanoi kassalla ollut nuori neitonen. "Viisikymmentäkolme euroa!" toistin spontaanisti ja aloin kaivaa lompakostani rahat maksaakseni laskun.

Ilmeisesti kahvit ja leivokset maistuivat, sitä en pysty toteamaan, sillä heräsin kesken unen ja lähdin pistämään keittiöön kahvit tippumaan. 
Keittiöön kävellessäni kävi mielessä, että taatusti seuraavalla kerralla tarkistan, paljonko mansikkaleivokset maksavat...

Perinteisten - poikkeuksellisten aikaisten - aamutoimien jälkeen lähdin pihalle lumitöihin. Otin lumilingon käyttöön, sillä lunta oli tullut sen verran runsaasti. Vaimoni tuli avauksi siistien harjalla portaikkoja.

Nyt on aika lailla nuoskalunta ilmassa...

Niinpä - etupihalla on joutunut käymään uudemman kerran. Voi olla, että huomenna aamulla on vielä lumilingolla pakko ajaa väylät kertaalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti