tiistai 5. maaliskuuta 2019

Demokraatit vaativat tietoja Trumpin ja Putinin Helsinki-keskusteluista

Hmmmmm - niinpä - kyllä Trumpin Venäjä-kortti alkaa olla pelattu. Muistaakseni olen muutaman kerran aiemmin kirjoittanut, että nykymaailmassa ei kukaan, toistan ei kukaan voi tehdä mitään, mikä ei jossakin vaiheessa tavalla tai toisella paljastu. Näin se vaan valitettavasti/onneksi on...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta sellaisenaan:

Demokraatit vaativat tietoja Trumpin ja Putinin Helsinki-keskusteluista

Donald Trump ja Vladimir Putin tapasivat toisensa Helsingissä viime heinäkuussa
Donald Trump
Melanialla on vaaleanruskea takki. Tummissa puvuissa olevat Trump ja Putin pitelevät jalkapalloa. Melania Trump ja Putin hymyilevät vienosti, Trump leveästi.
Melania Trump, Vladimir Putin ja Donald Trump poseerasivat Putinin lahjoittaman MM-jalkapallon kanssa presidentinlinnassa Helsingissä 16. heinäkuuta.Alexei Nikolsky / Sputnik / Kremlin pool / EPA
Yhdysvalloissa demokraatit ovat pyytäneet Valkoiselta talolta tarkkoja tietoja presidentti Donald Trumpin keskusteluista Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.
Demokraatteja kiinnostaa etenkin Trumpin tapaaminen Putinin kanssa viime kesänä Helsingissä. Trump keskusteli tuolloin Putinin kanssa normaalien käytäntöjen vastaisesti niin, ettei yksikään hänen avustajistaan ollut läsnä. Samassa huoneessa oli yhdysvaltalaisista ainoastaan Trumpin tulkki Marina Gross.
Tämä on herättänyt kysymyksiä siitä, yrittääkö Trump salata jotain hallintonsa sisäpiiriltäkin.
Edustajainhuoneen tiedustelu-, ulkoasiain- ja oikeuskomiteoiden demokraattipuheenjohtajat kirjoittivat Valkoisen talon virkaatekevälle kansliapäällikölle Mick Mulvaneylle ja vaativat saada maaliskuun 15. päivään mennessä nähdä kaikki keskustelujen muistiinpanot ja muut asiakirjat. He muistuttivat, että tietojen pimittäminen tai tuhoaminen on vastoin lakia, joka vaatii säilyttämään asiakirjat kaikista presidentin toimista.
– Mediatietojen mukaan presidentti Trump on useaan otteeseen pyrkinyt peittelemään presidentti Putinin kanssa käymiensä keskustelujen yksityiskohtia hallintonsa jäseniltä, kongressilta ja amerikkalaisilta, sanoivat Adam SchiffEliot Engel ja Elijah Cummings kirjeessään.
Edustajainhuoneen demokraatit yrittivät viime vuonna tuloksetta saada tulkki Grossia todistamaan kongressiin Trumpin ja Putinin tapaamisesta.
Demokraattien asiakirjapyyntökään ei välttämättä tuota tulosta, sillä Valkoinen talo esimerkiksi kieltäytyi viime vuonna antamasta tuomariehdokas Brett Kavanaughiin liittyviä asiakirjoja.
Trump kohautti Helsingin-tapaamisen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa toteamalla uskovansa Putinin vakuutukset siitä, ettei Venäjä yrittänyt vaikuttaa Yhdysvaltain vaaleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti