lauantai 2. maaliskuuta 2019

Mitä tänään lauantaina 02.03.2019 tähän asti...

Perinteiset aamutoimet on tehty. Odottelen lähtöä Kemin keskustaan entiselle = oikealle kauppatorille markkinoille. Olen luvannut olla Keskustan Kemin kunnallisjärjestön ryhmässä mm. tänään klo 11-13. 
Torstain ja perjantain päivystysrupeamat ovat olleet ihan mielenkiintoiset. Olen tavannut useita kansanedustajaehdokkaita, joista osan tunnen kohtalaisen hyvin.

Tänään ilmeisesti paikalle saapuu mm. torniolainen, nykyinen Keskustan kansanedustaja ja kansanedustajaehdokas Katri Kulmuni, mikäli olen oikein mediatietoja lueskellut. Varmaan lauantaina, kun väkeä saattaa olla liikkeellä viimeisenä markkinapäivänä runsaasti, muitakin uusia kansanedustajaehdokkaita saattaa paikalle ilmaantua. 
Arvelen, että Vasemmistoliiton kansanedustaja ja kansanedustajaehdokas Markus Mustajärvi saapuu paikalle. 
Molemmat saapuivat, mutta väkeä oli liikkeellä vähänlaisesti.

Menin etuajassa torille ja lähdin sieltä etuajassa.

Miksi? Siksi että Keskustan teltalla oli väkeä lähes tungokseen asti.

Katrin lisäksi paikalla oli Keskustan kansanedustaja ja kansanedustajaehdokas Eeva-Maria Maijala. Paikalle tuli myös Olli Rainio ja Sauli Martimo, jotka olivat jo aiemmin olleet Kemin markkinoilla tällä viikolla.
Merkillepantavaa oli, että Ollilla oli runsaslukuinen tukiryhmä paikalla. Enteileekö se kovaa kisaa Tornion Keskustassa - mene ja tiedä.

Kylmä vinkka aiheutti ilmeisesti sen, että Perussuomalaisten väkeä ei ollut paikalla tänään ollenkaan, vaaligallup-keulija SDP- väki pakkasi romppeet kasaan, samoin Kokoomuksen väki ja samoin Vasemmistoliiton väki. Vihreät tai muut marginaaliryhmät Kemissä eivät ole olleet Kemin markkinoilla telttoineen lainkaan.

Keskustan lisäksi ainoastaan Suomen Kommunistisen Puolueen porukka oli sinnikkäästi runsaslukuisena paikalla - "liput liehuen".

Niin - kävinhän minä moikkaamassa Markusta. Sanoi tulleensa yöjunalla Kemiin. Hänellä saattaa olla kemiläisen kansanedustajaehdokkaan Sari Moisasen kanssa kova kisa edessä.

Tämä on sitten tässä. 

Kotiin tultuani vaihdoin työvaatteet päälle ja lähdin pihalle. Vähäisen luman alla on liukasta, tosi liukasta, liukkautta on yritettävä ainakin vähentää.
Samalla hoidin viikottaisen puuhuollon eli kärräsin päärakennuksen puulaatikkoon ja -koriin viikon puuannoksen...

Ja sitten hiihtoa televisiosta. Ei ollut Suomen päivä tänäänkään ainakaan naisten hiihdossa...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti