maanantai 19. kesäkuuta 2017

Yhdysvaltalainen hävittäjä ampui Syyrian hallituksen sotilaslentokoneen alas...

Hmmmmm - vai niin - todennäköisesti em. tyyppisiä välikohtauksia on sattunut aikaisemminkin/sattuu jatkossakin. Syyria on sopiva testikenttä asejärjestelmien tastaamiseen...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Yhdysvaltalainen hävittäjä ampui Syyrian hallituksen sotilaslentokoneen alas

Syyrialainen kone oli pommittamassa Yhdysvaltojen tukeman liittouman sotilaita.


YHDYSVALTALAINEN hävittäjä ampui sunnuntaina Syyrian hallituksen sotilaslentokoneen alas Syyriassa. Asiasta kertovat uutistoimistojen mukaan sekä Yhdysvaltojen että Syyrian asevoimat.

Yhdysvaltojen mukaan syyrialainen kone oli pommittamassa sen tukeman liittouman sotilaita, joten se ammuttiin alas ”kollektiivisena itsepuolustuksena”.

Syyrian armeija puolestaan kommentoi, että kone oli suorittamassa terroristijärjestö Isisin vastaista tehtävää. Se kutsui alasampumista ”räikeäksi aggressioksi”, jolla on ”vakavia seurauksia”.

YHDYSVALTAIN johtama koalitio mainitsi tiedotteessaan AFP:n mukaan myös aiemmin sunnuntaina tapahtuneen hyökkäyksen, jossa Syyrian hallitusta tukevat joukot olisivat käyneet Yhdysvaltain tukemien sotilaiden kimppuun toisaalla Syyriassa. Tiedotteen mukaan koalition lentokone pysäytti hallituksen joukkojen etenemisen ”voimannäytteellä”.

Myös Syrian Observatory for Human Rights -kansalaisjärjestön mukaan hallituksen joukot ja liittouman tukemat taistelijat ottivat koneen pudottamisen jälkeen myös yhteen kahdessa kylässä noin 40 kilometriä Raqqan eteläpuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti