tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kiina ja Venäjä valmistelevat sotaharjoitusta Itämerellä – "Yhteistyö on viesti Yhdysvalloille"...

Hmmmmm - vai niin - että kauppalaivojen puolustamista, uskoo ken tahtoo. Viesti on kristallinselkeä, kun liikutaan Itämerellä...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Kiina ja Venäjä valmistelevat sotaharjoitusta Itämerellä – "Yhteistyö on viesti Yhdysvalloille"

Maat harjoittelevat yhdessä kauppalaivojen puolustamista.
Sotaharjoitukset
Kiinan ja Venäjän laivasto harjoittelivat yhdessä  19. syyskuuta 2016.
Kiina lähetti eilen sotalaivoja kohti Itämerta. Uutistoimisto Xinhuan mukaan Kiinan on tarkoitus harjoitella yhdessä Venäjän laivaston kanssa Itämerellä heinäkuun lopulla Pietarin ja Kaliningradin lähistöllä. Puhelimessa on Kiinan ulkopolitiikkaan perehtynyt vanhempi tutkija Elina Sinkkonen. 
Kiinan ja Venäjän yhteinen sotaharjoitus Itämerellä on viesti Yhdysvalloille, arvioi vanhempi tutkija Elina Sinkkonen Ulkopoliittisesta instituutista. Maat ovat lisänneet sotilaallista yhteistyötä viime vuosina.
– Yhdysvalloille halutaan osoittaa, että yhteistyö on tiivistynyt ja sillä on erilaisia seurauksia. Kiinalla ja USA:lla on esimerkiksi aika kireät välit Etelä-Kiinan merellä ja Kiinan ja Venäjän intressit menevät tässä kohtaa yksiin, Sinkkonen sanoi tiistaina Ylen aamu-tv:ssä.
Yhdysvallat ja Kiina ovat kiistelleet muun muassa Etelä-Kiinan merellä sijaitsevien Spratlysaarten alueesta. Kiina katsoo alueen kuuluvan hallintaansa, kun taas Yhdysvallat pitää aluetta kansainvälisinä vesinä.

Kiina puolustaa kauppalaivojaan

Kiinan ja Venäjän laivastot harjoittelevat heinäkuussa Pietarin ja Kaliningradin lähellä kauppalaivojen puolustusta ja suojelua, maat ovat kertoneet.
– Merkittävä osa Kiinan kaupasta, esimerkiksi öljy- ja kaasukuljetukset tapahtuvat meriteitse, joten kaupallisen merenkulun tehtävät ovat Kiinalle tärkeä kansallinen intressi, tutkija Elina Sinkkonen sanoo.
Toinen osa harjoituksesta käydään syyskuussa Japaninmerellä. Mailla oli samantyyppinen yhteinen sotaharjoitus vuonna 2015 Välimerellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti