sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Lehti: Venäjän MM-kisajoukkue dopingtutkinnassa – ministeri jyrähtää...

Mikäli oikein muistan Venäjän viranomaiset presidenttiä myöten ovat takavuosina tyrmänneet täysin kaikki venäläisurheilijoihin liittyvät dopingtutkinnat ja - ongelmat. Kuitenkin lukuisa joukko eri lajien venäläisurheilijoita on kärähtänyt dopingtutkinnan seurauksena.

Jalkapallo/jalkapalloilijat ovat todella olleet toistaiseksi pois epäilylistalta. Kovin heppoisin perustein ei todennäköisesti alla olevan tyyppistä epäilyä julkaista, joten lähiviikot näyttänevät, miten asia etenee...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Lehti: Venäjän MM-kisajoukkue dopingtutkinnassa – ministeri jyrähtää: ”Hölynpölyä, ongelmia ei ole ollut koskaan”

Venäjän varapääministeri Vitali Mutkon mukaan maan jalkapallossa ei ole minkäänlaista dopingongelmaa.



Venäjän varapääministeri Vitali Mutko oli seuraamassa Meksikon ja Venäjän välistä jalkapallon Confederations cupin ottelua lauantaina.
KANSAINVÄLINEN jalkapalloliitto on aloittanut tutkinnan Venäjän vuoden 2014 jalkapallon MM-kisajoukkueen epäillyistä dopingyhteyksistä, väittää brittilehti The Mail on Sunday.

Lehden mukaan kaikki joukkueen 23 pelaajaa ja 11 muuta venäläistä ammattipelaajaa ovat antidopingviranomaisia kiinnostavien reilun 1 000 henkilön listalla. Näillä urheilijoilla epäillään olevan yhteyksiä kiellettyihin aineisiin.

Vuoden 2014 MM-joukkueen pelaajista Maksim KanunnikovDenis GlushakovIgor Akinfeev ja Aleksandr Samedov ovat olleet mukana Venäjän joukkueessa parhaillaan pelattavassa MM-kisojen esiturnauksessa Confederations Cupissa. Venäjän turnaus päättyi lauantaina lohkovaiheeseen.

THE MAIL ON SUNDAY muistuttaa, että tutkinnassa on toistaiseksi kyse epäilyistä.

Kansainvälisellä jalkapalloliitolla Fifalla on silti lehden mukaan yksityiskohtaista todistusaineistoa venäläisjalkapalloilijoita vastaan.

The Mail on Sunday kertoo, että Fifan tiedottaja on varmistanut Kansainvälisen jalkapalloliiton ”tutkivan edelleen väitteitä”.

VENÄJÄN entinen urheiluministeri ja nykyinen varapääministeri Vitali Mutko jyrähtää lehtiväitteille Venäjän jalkapallomaajoukkuetta koskevasta dopingtutkinnasta.

”Jalkapalloilussamme ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan mitään ongelmia dopingin kanssa. Joukkuettamme testataan jatkuvasti, ja heille tehdään dopingtestejä jokaisen ottelun jälkeen”, Venäjän jalkapalloviranomaisia johtava Mutko sanoi venäläiselle uutistoimisto Tassille.

”He ovat kirjoittaneet jonkinlaista hölynpölyä. Älkää vaivautuko lukemaan englantilaisia sanomalehtiä aamulla.”

MAAILMAN antidopingtoimisto Wada on aiemmin syyttänyt Venäjän urheilua valtiojohtoisesta dopingohjelmasta.

Suurin osa Venäjän yleisurheilumaajoukkueesta suljettiin viime vuonna vakavien dopingepäilyjen myötä Rio de Janeiron olympialaisista. Lisäksi koko Venäjän paralympiajoukkue suljettiin paralympialaisten ulkopuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti