perjantai 2. kesäkuuta 2017

Käräjäoikeus vahvisti lopullisesti Talvivaaran yrityssaneerauksen – yhtiön toiminta jatkuu...

Hmmmmm - vai niin - sano. Yli 80.000 suomalaista piensijoittajaa odottaa uusia avauksia artikkelin päätöksen jälkeen ilmeisen optimistisena...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Käräjäoikeus vahvisti lopullisesti Talvivaaran yrityssaneerauksen – yhtiön toiminta jatkuu

Jos käräjäoikeus ei olisi ohjelmaa hyväksynyt, seurauksena olisi ollut todennäköisesti Talvivaaran konkurssi.


Talvivaara suunnittelee uutta liiketoimintaa metalliteollisuudessa.
ESPOON käräjäoikeus on vahvistanut pörssiyhtiö Talvivaaran yrityssaneerausohjelman.

Jos käräjäoikeus ei olisi ohjelmaa hyväksynyt, seurauksena olisi ollut todennäköisesti yhtiön konkurssi.

Käräjäoikeus toteaa ratkaisussaan, että Talvivaaran saneerausohjelmaehdotuksen vahvistamisen edellytykset täyttyvät eikä menettelyn keskeyttämiselle ole perusteita.

TALVIVAARA ilmoitti käräjäoikeuden ratkaisun jälkeen keskittyvänsä uusien liiketoimintojensa kehittämiseen, kaupallistamiseen ja rahoittamiseen sekä saneerausohjelman mukaisten 9,6 miljoonan euron maksuvelvoitteiden hoitamiseen.

Yhtiön mukaan saneerausohjelman vahvistamisen takia lisärahoituksen hankkiminen uusiin liiketoimintoihin ja saneerausvelvoitteiden hoitamiseen voi edetä suunnitelmien mukaisesti.

Yrityssaneerauksen tarkoituksena on yksinkertaistaen tervehdyttää liiketoiminta, jolla on edellytyksiä menestyä tulevaisuudessa.

Espoon käräjäoikeus asetti Talvivaaran yrityssaneeraukseen marraskuussa 2013. Siitä saakka yrityssaneerauksen selvittäjä on valmistellut saneerausohjelmaa käräjäoikeuden hyväksyttäväksi.

KÄRÄJÄOIKEUDEN vahvistaman saneerausohjelman mukaan yhtiöllä on kaksi vuotta aikaa suorittaa ohjelman mukaiset vakuudelliset ja vakuudettomat velat, joiden määrä on siis 9,6 miljoonaa euroa.

Maaliskuun lopussa viisi yhtiön velkojaa vaati, että käräjäoikeuden ei pitäisi vahvistaa Talvivaaran yrityssaneerausohjelmaehdotusta ja yhtiö pitäisi asettaa konkurssiin.

Seuraavalla viikolla velkojat yllättäen peruivat vaatimuksensa konkurssista. Velkojat ovat valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera, Handelsbanken, OP-ryhmä, Danske Bank ja Nordea.

Velkojien asianajaja ei halunnut perjantaina iltapäivällä kommentoida käräjäoikeuden päätöstä.

Kesällä 2016 Talvivaaran yhtiökokous hyväksyi sen, että yhtiön velkoja muutetaan yrityssaneerausohjelman mukaisesti uusiksi osakkeiksi.

TALVIVAARA suunnittelee uutta liiketoimintaa metalliteollisuudessa.

Yhtiö on hankkinut yrityskaupalla tekniikkaa, joka supistaa romumetallien sulatusuunien energiankulutusta ja parantaa sulatusuunien kapasiteettia. Talvivaara uskoo, että liiketoiminnalla olisi kysyntää maailmanlaajuisesti.

Perjantaina Helsingin käräjäoikeus tuomitsi erillisessä asiassa Talvivaaran johtajia ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja sakkorangaistuksiin arvopaperimarkkinarikoksista. Tuomio ei ole lainvoimainen, ja siitä valitetaan Helsingin hovioikeuteen.

Pörssiyhtiö Talvivaaralla ei ole enää mitään tekemistä Sotkamossa sijaitsevan kaivoksen kanssa. Kaivoksen omistaa valtionyhtiö Terrafame.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti