perjantai 16. kesäkuuta 2017

Mitä tänään perjantaina 16.06.2017 klo 8-12...

Ajelin aamulla Hahtisaareen. Menomatkalla tankkasin kesäautomme Hahtisaaren Nesteellä. Seuraavat noin 600 km on polttoaineen osalta varmistettu.
Ajelin pulpettiveneellä Kemin Hahtisaaresta Selkäsaaren pohjoispäätyyn kokemaan kaksi katiskaa. 
Muutamia kymmeniä ahvenia oli katiskoissa, otin ämpäriin vähän toistakymmentä "savustuskokoista" ja loput takaisin mereen. Toisessa katiskassa oli noin puolen kilon hauki, päästin senkin takaisin mereen kasvamaan.

Taas välittömästi veneeni läheisyyteen ilmestyi lokki odottelemaan mahdollisia makupaloja.

Yksi jigionki ja pilkki veteen ja - ei nypyn nyppyä - ajelin takasin Hahtisaareen.
Oli aivan tyventä ja aurinkoista = aivan liian hyvä ilma onkimiseen...

Maalle autoni viereen päästyäni näin tutun miehen lähestyvän minua. Entinen oppilaani Kemin tekun ajoilta.
Hän kertoi vieneensä auton huoltoon ja lähteneen käveleskelemään rantaan. Siinä juteltiin niitä näitä esimerkiksi pyydystä ja päästä - kalastuksesta. Hän sanoi pari vuotta soutaneensa lohta pohjoisen kaverinsa kanssa Tornionjoella. Olime täysin samaa mieltä em. kalastustavasta. Pidimme sitä jotakuinkin turhanpäiväisenä juppivouhotuksena...

Kuinka ollakaan tuli puheeksi myös veneasiat. Kerroin hänelle, että meillä on saaressa "tyhjän panttina" jokivene, kalakaverini ja minun ns. kolhoosivene. Sillä ei ole merellä käyttöä kuin lähes tyvenellä.

Näinhän siinä kävi, että teimme kaupat veneestä. Varmistin asian puhelimitse kalakaveriltani. 
Entinen oppilaani, hänkin muuten jo eläkeläinen, tulee - sopimaamme aikaan - Juhannuksen jälkeen trailerin kanssa Hahtisaareen ja haemme veneen pois Selkäsaaresta. Samalla pääsen esittelemään meidän mökkipaikkamme.

Kalat ovat perkattuina, veret "lypsettyinä" ja pestyinä pakastimessa. Kalakaverini kävi hakemassa 3-vuotiaan pojanpoikansa kanssa yhden savustusannoksen meiltä pihalta - hyvä niin...

Perkeet jätin tällä kerralla tontin kulmalle multaan lehtien päälle. Ne on varmaan jo tätä kirjoittaessani syöty. Logokuusien kotiharakat ja varikset ovat nautiskelleet niitä. 



1 kommentti:

  1. Kalakaveri kiittää ihanteellisen kokoisista ahvenista. Tänään ne nautitaan, jos sää sallii.

    VastaaPoista