perjantai 30. kesäkuuta 2017

Tänään Selkäsaaressa ja kolhoosivene/jokivene Hahtisaareen...

Olen aikaisemmin kirjoittanut, että tapasin Hahtisaaressa entisen oppilaani Kemin tekun ajoilta eli 1970-luvun alkupuolelta.
Siinä juteltiin niitä näitä esimerkiksi pyydystä ja päästä - kalastuksesta. Hän sanoi pari vuotta soutaneensa lohta pohjoisen kaverinsa kanssa Tornionjoella. Olimme täysin samaa mieltä em. kalastustavasta. Pidimme sitä jotakuinkin turhanpäiväisenä juppivouhotuksena...

Kuinka ollakaan tuli puheeksi myös veneasiat. Kerroin hänelle, että meillä on saaressa "tyhjän panttina" jokivene, kalakaverini ja minun ns. kolhoosivene. Sillä ei ole merellä käyttöä kuin lähes tyvenellä.

Näinhän siinä kävi, että teimme kaupat veneestä. Varmistin asian puhelimitse kalakaveriltani. 

Olimme vaimoni kanssa aikoneet mennä tänään Selkäsaareen. Sovimme entisen oppilaani kanssa myös lähtöajan ja hän tuli trailerin kanssa Hahtisaareen.

Olihan upea ilma tänään. 

Kahvittelimme ensin pihaterassilla, esittelimme mökkimme ja laskeuduimme rantaan valmistelemaan jokiveneen siirtoa. 
Hinasimme veneen Hahtisaareen. Vinssillä ylös trailerin päälle ja veneen matka jatkui oikeaan käyttöön pienen tuunauksen jälkeen. Ajelin takaisin saareen ja aloitin mökin lähialueen siistimisen trimmerillä.

Saaresta pois lähtiessämme otimme katiskat mukaan ja jätimme ne pyytämään Selkäsaaren pohjoispäätyyn.

Kalakaverilleni "tiliä tehdessäni" tosimme yhdestä suusta, että harvoin kaupankäynnissä kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Tässä venekaupassa taisi päästä käymään niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti