keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Tänään keskiviikkona 28.06.2017 aamupäivällä...

Olin pistänyt poikkeuksellisesti kännykkähälytyksen päälle vähän jälkeen sianpieremän. Olimme aiemmin sopineet kalakaverini kanssa, että lähdemme ensimmäistä kertaa ongelle tälle kesälle...

Aamulla kerroin vaimolleni, että ensimmäistä kertaa - kymmeniin vuosiin - minulle tuli aamulla vahva tunne, että mahtaako tässä onkimistouhussa loppujen lopuksi olla suurtakaan järkeä. 

Istuaäköttää veneessä tuntitolkulla muutaman kalan takia. Ehkä ajatukseni luiskahti hiukan pessimistisesti em. osa-alueelle käydessäni terassilla aistimassa puuskittaista tuulta ja sadetihkua.

Ilma ei ollut aamulla sellainen, mitä sen aiempien sääennusteiden mukaan olisi pitänyt olla, mutta ongelle lähdettiin. 
Hahtisaaresta lähtiessämme totesimme tuulen olevan entisen KEMI OY:n (nykyinen Metsä Group) suunnasta ja sieltä tuli vähin tuoksuja - ei hajuja. 
Päätimme jäädä Kojukallion suojaan tuulelta ja aalloilta > hiukan sivuun pääväylältä.

Siinäpä sitä istuaäkötettiin ja pohdiskeltiin maailmanmenoa, kuntapolitiikkaakin. 

Juteltiinhan siinä kalastuksen ohessa myös fish call tactibite-asiasta...

Kalakaverilla oli onki ja minulla onki sekä pilkki pyytämässä. Lokit tulivat välittömästi paikalle ja pitivät aika-ajoin kovaa metakkaa seuratessaan touhujamme.

Tuli pikkusinttejä, ahvenia ja loppujen lopuksi saimme koko aikana yhteensä neljä savustuskelpoista ahventa > ahven/tunti.
Yleensä tähän saakka pilkki on ollut se takuuvarma "työväline" mutta tänään sillä ei tullut ainuttakaan kalaa.

Ajatuksissamme oli tehdä päivä hyvä työ ja päästää ämpärissä uiskentelevat ahvenet takaisin mereen, mutta päätimme loppujen lopuksi ottaa ne talteen. Kalat ovat tätä kirjoittaessani jo pakastimessa.

Kerroin myös kalakaverilleni aamullisia tuntemuksiani. Hän ymmärsi "onkimistuskani".

Lähdimme hiukan ilmaa pakoon, sillä puuskittainen tuuli ja sade tuntuivat yltyvän. Täytyy tunnustaa, että alkoi paleltaa, vaikka molemmilla oli asiallinen, lämmin vaatetus. Ajoimme takaisin Hahtisaareen.

Emme toki päättäneet vielä lopettaa onkireissujamme, mutta yhteisestä suusta totesimme kemiläisten markettien kalatiskiltä saavamme varmaan yhtä edullisesti mm. savustettavaa kalaa...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti