tiistai 6. kesäkuuta 2017

NSA:n vuodettu dokumentti: Venäjä yritti hakkeroida USA:n äänestysjärjestelmää kuukausien ajan...

Hmmmmm - vai niin - ei savua ilman tulta sano...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


NSA:n vuodettu dokumentti: Venäjä yritti hakkeroida USA:n äänestysjärjestelmää kuukausien ajan

Uutissivusto The Interceptin mukaan hakkeroinnin takana olisi Venäjän sotilastiedustelupalvelu.
Hakkerointi


Venäläiset hakkerit yrittivät murtautua Yhdysvaltain äänestysjärjestelmään useita kertoja ennen viime syksyn presidentinvaaleja, kertoo uutissivusto The Intercept(siirryt toiseen palveluun). Sivusto perustaa väitteensä käsiinsä saamaan, Yhdysvaltain turvallisuusviraston NSA:n salaiseen raporttiin.
Raportista käy ilmi, että venäläinen tiedustelu saattoi tunkeutua oletettua syvemmälle Yhdysvaltain äänestysjärjestelmiin.
Hakkeroinnin kohteena oli ainakin yksi yhdysvaltalaisyritys, joka tarjoaa äänestäjärekisteröintiin liittyviä palveluita.
The Interceptille vuodettu dokumentti ei sisällä alkuperäistä tiedustelutietoa, mutta se kertoo, kuinka paljon NSA:lla on tietoa hakkeroinnista. Raportti on päivätty 5. toukokuuta 2017.
Sivuston mukaan salainen asiakirja lähetettiin heille nimettömänä.

Raportti: Taustalla venäjän sotilastiedustelu

Raportissa todetaan, että hakkeroinnin takana olisi Venäjän sotilastiedustelupalvelu GRU. Tiedoista ei käy ilmi, onnistuivatko hakkerit yrityksessään.
Venäjän presidentti Vladimir Putin vakuutti viimeksi eilen maanantaina, ettei Venäjä ole sekaantunut Yhdysvaltain vaaleihin. Uutiskanava NBC:n haastattelussa Putin kiisti myös, että hänellä olisi mitään vahingoittavaa tietoa Yhdysvaltain presidentistä Donald Trumpista.
Trumpin Venäjä-yhteyksistä on parhaillaan käynnissä tutkinta. Kongressin edustajainhuone, senaatti sekä liittovaltion poliisi FBI tutkivat, oliko Trumpin kampanjaväki yhteydessä Venäjään vaalikampanjan aikana.

Mies kantaa Putinin vastaista kylttiä Trumpia vastaan osoitetussa mielenosoituksessa Washingtonissa .
Presidentti Donald Trumpia vastustava mielenosoitus kokoontui Washingtonissa lauantaina.David Ryder / AFP

FBI:n ex-johtaja todistamaan

Tutkintaan saattaa tulla lisävaloa jo tällä viikolla, kun Trumpin erottaman FBI:n entisen johtajan James Comeyn on määrä todistaa torstaina kongressissa.
Molempien puolueiden edustajat saavat kysellä häneltä kysymyksiä liittyen kohuttuun erottamiseen. Trump erotti Comeyn yllättäen toukokuun alkupuolella.
Trumpin joukoista erottamisen syyksi on sanottu epäonnistumiset Hillary Clintonin sähköpostien tutkinnassa. Trump on lisäksi perustellut päätöstään sillä, että Comey on mahtailija, jonka jäljiltä FBI on sekasorrossa.
Demokraatit ovat epäilleet erottamisen todelliseksi syyksi Venäjä-tutkintaa.
Trump on sanonut, ettei aio estää Comey'a nousemasta todistajainaitioon. Istunnosta odotetaan dramaattista, sillä se on ensimmäinen julkinen todistus, jonka Comey antaa erottamisensa jälkeen.
AFP, AP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti