keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Kaikki Kemin liikuntapaikat yhteen nippuun ja piste.

Toisin sanoen on viimeinkin selvitettavä, miten Tervahalli, Keila- ja tennishalli, Junkohalli ja Perämeren jäähalli "niputetaan". Jos sitä ei tehdä, epävarmuus em. liikuntapaikkojen osalta jatkuu eikä loppua ole näköpiirissä.

Jäähallin osalta on pidetty ongelmana Keminmaan kunnan omistusosuutta. Tuskin siitä suurta ongelmaa muodostuu, sillä se on neuvottelukysymys. Kyllä keminmaalaiset riihikuivan rahan päälle ymmärtävät... 

Perusongelmahan tässä on loppujen lopuksi se, että "köyhälle tulee kaikki aina kalliiksi". Ei olla uskallettu aikanaan rohkeasti investoida esim. ns. rättihallin asemesta kunnolliseen, kiinteään monitoimihalliin. 

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Hallisotku

Keväällä 2014 kaupunginvaltuusto esitti, että kaupunki selvittää Keila- ja tennishallin, Junkohallin ja jäähallin kanssa näiden fuusiointimahdollisuuden ja kaupungin omistuksen.
Kemin kaupunki myönsi keväällä 2014 Junkohalli Oy:lle 200 000 euron pikalainan, jonka yhtiön oli tarkoitus maksaa takaisin vuoden loppuun mennessä. Tuolloin Junkohalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Arstio sanoi lehdellemme, että ”Ei meillä ole rahaa maksaa pikavippiä takaisin tällaisella aikataululla. Asiahan oli tiedossa jo lainaa otettaessa.”
Marraskuussa 2014 työnimenä uudella toimijalla oli Kemin liikuntapaikat Oy. Perämeren Jäähalli Oy ei ollut mukana fuusiokuviossa. Tavoiteaikataulu fuusiolle oli syksy 2015.
Tammikuun lopussa 2015 uusi Duolin toimittama ylipainehalli repesi. Repeämisestä tuli kustannuksia halliyhtiölle.
Elokuussa 2015 Kemin kaupunginhallituksen näkemys oli, että Junkohalli ja Keila- ja tennishalli fuusioidaan vuoden 2016 alussa.
Helmikuussa 2016 lehtemme uutisoi, että Kemin Junkohalli Oy:n tarina itsenäisenä yhtiönä oli päättymässä. Halliyhtiö oli käytännössä suoritustilassa, yhtiön velkataakka oli kaikkiaan noin 800 000 euroa. Iso ongelma tilanteessa oli myös, että Junkohalli Oy:ltä saatiin tilinpäätöskertomus viisi kuukautta myöhässä.
Toukokuussa 2016 Kemin kaupunki päätti lainata Junkohalli Oy:lle ensi vaiheessa 75 000 euroa Duol -sopimuksen toimeenpanemiseksi. Lisäksi Kemin kaupunki sitoutui takaamaan 650 000 euron lainan seitsemäksi vuodeksi, josta ensi vaiheessa maksetaan takaisin kaupungin lainat 275 000 euroa ja loppuosa 375 000 euroa jäi velkapääomaksi Duolille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti