keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Suomi-regyyli toimii kiitettävästi...

Tuskin on pöly laskeutunut orastavan kaksoiskansalaisuus-keskustelun tiimoilta, kun perisuomalainen hyshys-mentaliteetti nostaa välittömästi päätään.
Hyshys-avauksen tekijäksi olisin kuitenkin odottanut Erkki Tuomiojan tai Eero Heinäluoman tai Matti Vanhassen. He ovat muistaakseni vastikään käyneet "opintomatkalla" Moskovan Kremlissä ja saaneet arvattavasti ohjeistusta suomalaisen median käyttäytymiseen.
No Ilkka Kanerva on toisaalta hyvä avaaja "viran" puolesta. Toki onhan hänkin nuoruudessaan ollut viimeisen päälle näitä "neuvostomyötäilijöitä/kokoomuslaisia nuorisoliittolaisia" ja käynyt maa mullalla rajan takana...

Toisaalta takaraivooni hiipi juuri hetki sitten ajatus, että Ylen toimituksen on osittain vallannut tunnuksemattomat trollit. Miksi? Siksi, että viime aikoina sieltä on suollettu useita epäilyttäviä ja/tai vähintäänkin epämääräisiä uutisia ihan kotimaankin asioita...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Puolustusvaliokuntaa johtava Kanerva: Lait kuntoon ja malttia puheisiin kaksoiskansalaisista


PEKKA LASSILA
Puolustusvaliokuntaa johtava Kanerva: Lait kuntoon ja malttia puheisiin kaksoiskansalaisista
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva ei halua ryhtyä tuomariksi puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) ja Yleisradion väliseen kiistaan, vaan korostaa kokonaisturvallisuuteen liittyvän lainsäädännön kehittämistä.
Kirsi Turkki Lännen Media
Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) painottaa, että Suomessa pitää saada maan kokonaisturvallisuutta koskevat lait ajantasalle. Kanervan mukaan lakipakettiin kuuluvat nyt esiin nostetun kaksoiskansalaisuuden lisäksi tiedustelulainsäädäntöön ja ulkomaalaisten tekemiin maa- ja kiinteistökauppoihin liittyvät lait.
Keskustelu kaksoiskansalaisten pääsystä Puolustusvoimiin töihin sai mittavat kierrokset keskiviikkona. Keskustelua vauhditti puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.), kun hän sanoi, että Yleisradio on aiheuttanut vahinkoa Suomen ja Venäjän suhteille väitteillään kaksoiskansalaisten kohtelusta Puolustusvoimissa. Yle kertoi tiistaina, että Puolustusvoimat ei ole ottanut töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia. Lisäksi kaksoiskansalaisten koulutusta Puolustusvoimissa on Ylen mukaan rajoitettu.
– Mun on vaikea arvioida, onko Suomen ja Venäjän välisiin suhteisiin tullut vahinkoa, puolustusvaliokuntaa johtava Kanerva sanoo.
Hän kuitenkin suosittelee maltillisuutta ja diplomatiaa tällaisissa asiayhteyksissä. Puolustusministeriä Kanerva ei halua nostaa erikseen tikun nokkaan eikä ryhdy erotuomarin rooliin ministerin ja Ylen välillä.
– Tämä koskee kaikkia meitä, jotka olemme osallisina keskustelussa. Toivon, että tulkintaerimielisyydestä ei syntyisi liian suurta sotaa. Ei kirjoitettaisi liian suurilla kirjaimilla kuka on sanonut mitä tai jättänyt sanomatta. On seurattava itse asiaa eli säädösvalmistelun etenemistä.
Kanerva korostaa, että Suomen kokonaisturvallisuutta parantavat lait lähtevät hallitusohjelmasta. Hän painottaa, että kaksoiskansalaisia koskeva lainsäädäntö on tarkkaa työtä, koska on otettava huomioon ihmisten perus- ja ihmisoikeudet. Lainsäädäntöä on valmisteltava ainakin kolmessa ministeriössä, oikeus-, puolustus- ja valtiovarainministeriössä ja ehkä myös sisäministeriössä.
– Säädösvalmistelun pitää olla kunnossa ja ajantasainen, muuten me emme huolehdi laaja-alaisen turvallisuusuhan torjunnasta Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti