perjantai 3. helmikuuta 2017

Nyt puhuu metsänlahjoittaja: Näistä syistä annoin yli sata hehtaaria metsää suojeluun...

Hieno ja arvostettava teko, mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Nyt puhuu metsänlahjoittaja: Näistä syistä annoin yli sata hehtaaria metsää suojeluun

OLLI MIETTUNEN
Nyt puhuu metsänlahjoittaja: Näistä syistä annoin yli sata hehtaaria metsää suojeluun
Lähes koko perintömetsä on nyt suojeltu lahjaksi 100-vuotiaalle Suomelle, joka on valtion tasolla luvannut suojella saman verran. Teuvo Niemelä haluaa näyttää esimerkkiä.
Olli Miettunen
Entinen ylilääkäri, burnoutin kärsinyt vihreä luonnonsuojelija ja syntyperäinen inarilainen Teuvo Niemelä, 79, lahjoitti 100-vuotiaalle isänmaalle perintömetsää.
Hän perusti Ivalon eteläpuolelle yksityisen luonnonsuojelualueen, sillä valtio on luvannut vastapalveluksena suojella saman verran.
– Minut tunnetaan ehkä parhaiten luonnonsuojelijana täällä Lapissa. Toki olen ollut poliitikkokin valtakunnan tasolla, Niemelä esittäytyy.
Inarin kunnallispolitiikassa hän on ollut keskustalainen ja sitoutumaton. Valtuuston puheenjohtajan paikalta hän erosi kolmannella kaudellaan 2007, kun koki tulleensa syrjäytetyksi puolueen ääniharavalle luvatuista tehtävistä.
Uudelle Niemelän yksityiselle suojelualueelle ei ole asiaa moottoripelillä, eikä sitä saa turmella. Sinne voi silti mennä nauttimaan luonnon antimista, näkymistä, tuoksuista, marjoista ja sienistä. Itsekin Niemelä on sieltä marjansa kerännyt ja kahden tyttärensä kanssa retkeillyt.
Suojeltu Eko-Onnela on 146,3 hehtaarin palsta ja pääosa Niemelän perintöosuudesta. Emotilan metsistä otettiin sotien jälkeen jälleenrakennuksen aikoina rakennustarpeita. Sittemmin taimikko on varttunut ja myrskyt ovat riepotelleet aluetta, joten se hiljalleen palaa luonnontilaan. Niemelän mukaan tyttäret antoivat luvan.
– Seitsemän lastenlasta saa aikanaan perinnön, jota ei voi rahalla mitata, tyttäristä toinen, Lulu Ranne kiittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti