lauantai 11. helmikuuta 2017

Ei tule uutta Pekka-ilmiötä Suomessa...

Ei tule uutta Pekka-ilmiötä...

Miksi ei? 

Muun muassa siksi, että nykyinen presidentti Sauli Niinistö ilmoittanee kohtapuolin lähtevänsä tavoittelemaan jatkokautta. 

Jos ja kun niin käy, on lähes turhaa muiden ehdokkaiden yrittää kammeta häntä sivuraiteelle. Sauli Niinistö on hoitanut tehtävänsä asiallisesti ja hän tulee valituksi ensimmäisellä kierroksella. 

Toisaalta Pekka Haavisto pääsi yllättämään muut ehdokkaat viime presidentinvaaleissa "housut kintuissa" tehokkaalla nuorten somevaikuttamisella ja henkilökohtaisella poikkeavuudellaan, joka ei enää niin sanotusti pure. Se oli muutama vuosi mediaseksikästä - ei enää...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Ville Niinistö: Haaviston lähtökohdat paremmat kuin 2012 – "Pohjakannatus korkea, vihreiden suosio noussut"

Vihreiden puheenjohtaja uskoo, että Pekka Haavisto on jopa vahvin presidenttiehdokassuosikki, jos Sauli Niinistö ei ole käytettävissä.
Politiikka
Ville Niinistö.
Ville Niinistö.Martti Kainulainen / Lehtikuva
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö uskoo, että Pekka Haavisto on Sauli Niinistön selkeä ykköshaastaja, jos istuva presidentti lähtee uudelleen ehdolle.
– Suomessa on aika yleistä, että istuva presidentti on henkilö, jota tuetaan, mutta vaalien lähestyessä henkilöiden arvot ja linjat tulevat enemmän esille ja tilanne tasoittuu, Niinistö sanoi Ylelle lauantaina Lohjalla vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa.
– Tilanteessa, jossa Sauli Niinistö ei ole käytettävissä Pekka Haavisto on jopa vahvin presidenttiehdokassuosikki.
Haavisto kertoi lauantaina Yle TV1:n Ykkösaamussa, että hän on valmis vihreiden ehdokkaaksi vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Vihreät valitsee Haaviston ehdokkaaksi sunnuntaina Lohjalla.
– Koen, että Suomi ja maailma tarvitsee Pekan kaltaista humaania arvojohtajaa ja rauhanrakentajaa, Niinistö sanoo.
Niinistö ei usko, että Haaviston kaltaisen ehdokkaan aika olisi ohi, vaikka kannatustaan ovat maailmalla nostaneet aivan erilaisen profiilin poliitikot. Yhdysvalloissa presidentiksi nousi Donald Trump ja Ranskan presidentinvaaleissa vahvoilla ovat maahanmuuton rajoittamista ajavat ehdokkaat.
– Uskon, että solidaarisuuden ja rauhanrakentamisen arvot ovat ajankohtaisempia kuin koskaan, kun niitä haastetaan. Pekka puolustaisi niitä presidenttinä erittäin hyvin, Ville Niinistö sanoo.

Vihreät hakee jatkoa Haavisto-ilmiölle

Haavisto sai viime presidentinvaaleissa yli miljoona ääntä ja nousi yllättäen toiselle kierrokselle Sauli Niinistön haastajaksi. Vaaleissa syntyi Haavisto-ilmiö, ja nuoret tukivat sankoin joukoin Haavistoa.
Ville Niinistö uskoo, että Haavisto puhuttelee nuoria edelleen ja painottaa, että vihreiden suosio on noussut viime presidentinvaalien jälkeen.
– Tilanne on muuttunut kuuden vuoden takaa siinä, että Pekan kampanja oli ensimmäinen iso some-kampanja, kansanliike, jossa tavalliset ihmiset tulivat mukaan tekemään kampanjaa.
– Näkyvyytemme sosiaalisessa mediassa ja ihmisten halu äänestää vihreitä ovat lisääntyneet, ja Pekan pohjakannatus on korkea, Niinistö hehkuttaa.
Hän pitää Haaviston lähtökohtia "todella hyvinä" verrattuna siihen kuinka alhaalta kampanjaa lähdettiin tekemään ennen vuoden 2012 presidentinvaaleja.
– Välineitä sosiaalisen median kautta on jopa enemmän kuin kuusi vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti