torstai 2. helmikuuta 2017

Claes Andersson Ylelle: Donald Trump on narsistinen psykopaatti...

Hmmmmm - mitäpä ammattimiehen mielipiteeseen muuta voi sanoa.

Suora nettilainaus Iltalehdestä sellaisenaan:

Claes Andersson Ylelle: Donald Trump on narsistinen psykopaatti

Maanantai 30.1.2017 klo 23.57

  
Psykiatri, kirjailija ja entinen kansanedustaja Claes Andersson sanoi Yle Vega -radiokanavalla, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kärsii persoonallisuushäiriöstä.
  • Psykiatri, kirjailija ja entinen kansanedustaja Claes Anderssonin mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kärsii persoonallisuushäiriöstä.
  • Yli 30 vuotta psykiatrian alalla työskennellyt Andersson diagnosoi Trumpin olevan narsistinen psykopaatti.
  • Poliittisen uransa aikana Andersson kieltäytyi diagnosoimasta ihmisiä, mutta Trump on hänen mukaansa erityistapaus.
Kokenut psykiatri Cleas Andersson sanoo Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin olevan narsistinen psykopaatti.
Kokenut psykiatri Cleas Andersson sanoo Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin olevan narsistinen psykopaatti. (JENNI GÄSTGIVAR)
Andersson kommentoi asiaa maanantain De äldres råd -ohjelmassa.
Andersson on työskennellyt psykiatrian parissa yli 30 vuotta. Hän sanoo hoitaneensa useita narsisteja ja psykopaatteja aktiiviuransa aikana. Hänellä on siis vankka kokemus, jonka turvin hän diagnosoi Trumpin.
- Narsistiset psykopaatit eivät ole millään tavalla epätavallisia, Andersson sanoo Ylen ruotsinkielisillä verkkosivuilla.
- Narsisti on täynnä itseään ja häneltä puuttuu kyky tuntea empatiaa muiden tilanteita kohtaan. Häneltä puuttuu empatiakyky. Sen vuoksi hän ei kanna vastuuta tai tunne syyllisyyttä mistään, hän lisää.
Anderssonin mukaan narsistit ovat usein karismaattisia ja he osaavat vietellä.
- Sen sijaan psykopaatin ominaispiirteisiin lukeutuu halu toteuttaa saamansa idea. Häneltä puuttuu ymmärryskyky hänen toteuttamansa idean seurauksista, hän ei ole kykenevä itsetarkasteluun, Andersson selvittää.
Kun nämä persoonaallisuushäiriöt yhdistyvät, tulos on surullinen.
- Kun narsistinen psykopaatti saa valtaa, hän satuttaa ihmisiä ymmärtämättä asiaa. Ja jos hän ymmärtäisi sen, hän ei välittäisi, koska hän itse ei kärsisi, Andersson sanoo.
Anderssonin mukaan persoonallisuushäiriö myös selittää, miksi Trumpin kaltainen ihminen pääsee yhteiskunnassa niinkin pitkälle kuin Trump on päässyt.
- Paradoksaalisesti tämä persoonallisuushäiriö teki siitä mahdollista. Karisma yhdistettynä pakkomielteiseen ajatukseen jonkin idean toteuttamisesta on leimannut monia johtajia historian saatossa, eikä aina myönteisessä mielessä, Andersson sanoo Svenska Ylelle.
Claes Andersson sanoo, että narsistisilta psykopaateilta puuttuu kyky ottaa muut ihmiset huomioon. Narsistisilla psykopaateilla ei ole empatiakykyä.
Claes Andersson sanoo, että narsistisilta psykopaateilta puuttuu kyky ottaa muut ihmiset huomioon. Narsistisilla psykopaateilla ei ole empatiakykyä. (ALL OVER PRESS)
Tyypillistä narsistisella psykopaatilla on se, että hänen maailmankuvansa on hyvin yksioikoinen.
- Hän jakaa asiat pahaan ja hyvään. Ei ole olemassa harmaan sävyjä eikä täten myöskään kompromisseja, Andersson toteaa.
- Tällaiset ihmiset ovat projisoivia. Virheet johtuvat aina muista, eivät koskaan heistä itsestään. Kaikki epämiellyttävät puolet itsessään hän projisoi muihin ihmisiin. Nämä muut voivat olla muslimeja, meksikolaisia tai homoseksuaaleja, Andersson selventää.
Andersson sanoo haastattelussa, että lukemattomista kyselyistä huolimatta hän on aiemmin esimerkiksi poliittisen uransa kieltäytynyt diagnosoimasta ihmisiä julkisesti.
- Tämä on poikkeus. Tämä on erityistapaus. Emme ole nähneet mitään vastaavaa aiemmin, Andersson sanoo viitaten Trumpiin.
Lähde: Svenska Yle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti