keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Trumpin elintavat kauhistuttavat: Vähän unta, paljon pikaruokaa...

Alla olevassa artikkelissa todetaan: Trump väittää tarvitsevansa vain kolme tai neljä tuntia unta. 

Mikäli oikein muistan, tunsin vuosikymmeniä sitten henkilön, joka oli myös poikkeuksellisen vähäuninen. Mahtoiko johtua vähäunisuudesta, mutta hänellä alkoi hihna luistaa.

Trumpin tapauksessa sitä vaaraa ei ole olemassa, sillä hihna luistaa jo tälläkin hetkellä... 

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Trumpin elintavat kauhistuttavat: Vähän unta, paljon pikaruokaa

   
Donald Trump  uskoo, että hän on geneettisesti suojattu, vaikka elääkin epäterveellisesti.
Donald Trump uskoo, että hän on geneettisesti suojattu, vaikka elääkin epäterveellisesti. KUVA: EPA
Kuntoilu merkitsee Trumpille korkeintaan satunnaisia kierroksia golfia.
Yhdysvaltain uuden presidentin tiedetään rakastavan pikaruokaa, mutta nyt hänen elintavoistaan on saatu lisätietoa. Donald Trumpin mieltymykset muistuttavat asiantuntijoiden mukaan enemmän teinipoikaa kuin 70-vuotiasta presidenttiä.
Trump on vanhin milloinkaan Yhdysvaltain presidentin virkaan astunut henkilö.
Trumpin tiedetään ahmivan muun muassa Domino'sin ja Kentucky Fried Chickenin pikaruoka-annoksia, mutta erikoisasemassa presidentin ruokavaloissa on McDonald'sin Big Mac.
Pikaruoan suosiminen perustuu siihen, että se on jatkuvasti tasalaatuista ja siihen, että pikaruokaketjut tunnetaan korkeasta hygienian tasostaan. Trump on bakteerikammoinen. Asiasta kirjoittaaThe New York Times.
Valkoisessa talossa Trumpin sanotaan suosivan kypsäksi paistettuja pihvejä, rapuja, katkarapuja ja satunnaisesti salaatteja. Ne hän kelpuuttaa mukaan vain kypsäksi paistetun pihvin lisukkeeksi.
Lääkärit muistuttavat, että säännöllinen, runsas punaisen lihan kulutus nostaa merkittävästi kuoleman riskiä. Erityisesti kasvaa syövän ja sydäntautien vaara. Tällainen ruokavalio on vahvasti sidoksissa myös kakkostyypin diabetekseen.
Pihvien ja hampurilaisten sijaan presidentinkin pitäisi syödä runsaasti kasviksia ja hedelmiä.

Kokonaan oma lukunsa on Trumpin tapa kuntoilla. Käytännössä sitä ei ole lainkaan. Asiantuntijat suosittelevat vähintään 150 minuuttia ”kohtalaista” liikuntaa viikoittain. Liikunta nostaa kuntoa ja parantaa sydämen terveyttä, vähentää stressiä, lisää mielen selkeyttä sekä parantaa unta.
Kuntoilua pitivät tärkeinä esimerkiksi Trumpin edeltäjät Barack Obama ja George W. Bush.
Jo vuonna 1997 Trump ilmoitti kuntoilevansa niin vähän kuin mahdollista.
Trump väittää tarvitsevansa vain kolme tai neljä tuntia unta. Useimmat ihmiset tarvitsevat unta seitsemästä yhdeksään tuntiin. Tutkimusten mukaan vain noin prosentti väestöstä tulee toimeen neljästä kuuteen tunnin unella. Useimmilla muilla toimintakyky heikentyy niin, että he ovat kuin humalassa.
Trump ei suostu kuulemaan esimerkiksi uneen tai ruokavalioon liittyviä varoituksia. Hän uskoo, että hänellä on ”geneettinen lahja”, joka pitää hänet kunnossa ja terveenä.
Trump ei tosin tupakoi tai juo paljon alkoholia, mutta diettikolaa hän juo paljon.
Trumpin Fred-isä eli 93-vuotiaaksi, mutta sairasti viimeiset kuusi vuotta Alzheimeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti