tiistai 14. helmikuuta 2017

Venäläispoliitikko: Onko russofobia levinnyt Trumpin hallintoon?

Mielenkiintoista seurata, mitä jatkossa tapahtuu/paljastuu Trumpin neuvonantajien/ministereiden Venäjä-kytköksistä. Ei taida olla Twitter-Trumpillakaan puhtaat jauhot pussissa... 


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Venäläispoliitikko: Onko russofobia levinnyt Trumpin hallintoon?

Venäjä-kohun keskellä olleen Valkoisen talon neuvonantajan Michael Flynnin ero on nostattanut kipakoita kommentteja Venäjällä.
Venäjä
Konstantin Kosatšev, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Italian ulkoministeri Emma Bonino.
Konstantin Kosatšev vuonna 2013 (kuvassa vasemmalla) Vieressä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Italian ulkoministeri Emma Bonino.Alessandro Dimeo / EPA
Venäjän parlamentissa on arvosteltu jyrkästi sitä, että Valkoisen talon neuvonantajan Michael Flynn joutui eroamaan Venäjä-yhteydenpitonsa takia.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on joko ajettu nurkkaan tai russofobia eli venäläisvastaisuus on levinnyt Trumpin hallintoon ylhäältä alas, arvelee parlamentin ylähuoneen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatšev.
Kosatšev sanoo Facebookissa myös, että Flynnin erottamisessa Venäjä-kontaktien takia ei ole kyse vain vainoharhaisuudesta, vaan jostain jopa pahemmasta.
Myös parlamentin alahuoneen duuman ulkoasiainvaliokuntaa johtava Aleksei Puškov uskoo, että kyse on halusta heikentää suhteita Venäjään.
Lähteet: AP, Reuters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti