perjantai 17. helmikuuta 2017

Kemin Kuvataiteilijat ry:n kokouksessa kuunteluoppilaana...

Pistin illansuussa Facebookiin alla oleva tekstin:

Sain 31.01.2017 sähköpostin välityksellä kutsun Kemin Kuvataiteilijat ry:n järjestäytymiskokoukseen. Kutsussa oli mm. maininta, että kokous on tarkoitettu kaikille taiteentekijöille ja asiasta kiinnostuneille, joille kuvataide on lähellä sydäntä.
Tilaisuus oli tänään torstaina 17.02.2017 klo 16-17.30 Kemin kulttuurikeskuksessa kokoustila 310.
Paikalla oli lähes kaksikymmentä osallistujaa, joista pääosa oli yhdistyksen jäseniä. Itse olin eräänlaisena asiasta kiinnostuneena "kuunteluoppilaana". ...
Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Halttunen kertoi menneiden vuosien hiljaiselosta. Se alkoi käytännössä yhdistyksen menetettyä yhteiset työskentely- ja näyttelytilansa entisen Pajusaaren koulun myötä.
Paikalla oli aistittavissa "uuden elämän alku". Henki oli päällä - hyvä niin.
Keskustelu oli vilkasta ja asiallista. Valittiin uusi hallitus > tehonyrkki ja puheenjohtajana jatkaa Jukka Halttunen.
Enpä muista eläessäni olleeni yhtä mielenkiintoisessa ja rennossa kokouksessa. Pääasia oli, että asiat - yhdistyksen uusittuja sääntöjä myöten - tulivat käsitellyiksi.
__________________________________________________________________________________

Olen ollut jonkin verran aina kiinnostunut kuvataiteesta. Jonkinlainen kiinnostuspiikki syntyi syksyllä 1993 Murmanskissa ja Severomorskissa Luoteis-venäjällä Barentisin meren rannalla. Silloin tutustustuin kahteen paikalliseen ammattikuvataitelijaan Anatoly Sergienkoon ja Ivan Voroniin. Silloin käynnistyi Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994 - joka edelleenkin on säästöliekillä.

Pienenä yksityikohtana todettakoon, että kemiläinen kuvataiteilijaryhmä (MOJA-ryhmä) Marika Hakala, Olavi Korolainen, Jorma Kuula ja Anssi Hanhela pitivät alkukesästä 1994 taidenäyttelyn Murmanskin taidemuseossa. Ikimuistoisella matkalla em. kuvataitelijoista olivat Olavi Korolainen ja Anssi Hanhela. Itse olin ryhmän vetäjä/organisaattori. Em. näyttely siirtyi kesällä Severomorskin Art Nord-galleriaan. Taulujen vienti mutta nimenomaan takaisin saanti/tuonti oli eräänlainen jännitystarina...

Vastavuoroisesti syksyllä 1994 Severomorskista saapui kuvataiteilijaryhmä pitämään taidenäyttelyn Pohjolan Sanomien alakertaan. Ryhmän johtajana toimi Severomorskin Kulttuuriosaston johtaja Olga Katsaran.

Siitä se Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994- käynnistyi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti