tiistai 21. helmikuuta 2017

Kemin liikuntapaikkayhtiöiden fuusio etenee - hyvä niin...

Olen kirjoittanut alla olevasta asiasta vuosien saatossa n+1 kertaa. Siis siitä, että Kemin kaupungin liikuntapaikat on saatava yhteen nippuun = saman organisation johtamiksi.

Nyt asia tuntuu etenevän myönteisesti. 

Toimittaja Matti Nikkilän artikkelissa Pohjolan Sanomissa todetaan mm:

Liikuntapaikkayhtiöiden fuusio tekee Kemissä paluuta. Kaupunki haluaa fuusioida keilahallin, Junkohallin ja jäähallin yhdeksi konserniyhtiöksi.
Hankkeen täytyy kuitenkin täyttää kaksi ehtoa. Ensimmäinen ehto hankkeessa on, että Kemin kaupunki saa ostettua Keminmaan kunnalta sen omistamat osakkeet Perämeren Jäähallista.
Osakkeiden hinnaksi on sovittu Kemin ja Keminmaan välisissä neuvotteluissa 40 000 euroa. Keminmaa omistaa jäähallin osakkeista 25 prosenttia. Myös Keminmaan päättäjien pitää hyväksyä kauppa.
Kaupan tuloksena Kemin omistusosuus Jäähallista nousisi 76 prosenttiin. Tämä joustavoittaisi kaikkien kolmen liikuntapaikkayhtiön fuusiointia.
Kuntien välisten neuvottelujen tuloksena Kemi vakuuttaa, että kaupungin ei ole tarkoitus muuttaa alle 18-vuotiaiden liikuntapaikkavuorojen avustamiskäytäntöjä niin kauan kuin kyseistä tukea myönnetään.
Fuusiolla on osakekaupan lisäksi toinenkin ehto. Junkohalli Oy:n taloudessa ei saisi tapahtua olennaisia muutoksia tilikauden 2016–2017 aikana. Junkohallin ja sen pääosakkaiden pitää sitoutua fuusion toteuttamiseen.
Jos osakekauppa toteutuu, fuusioiminen on tarkoitus käynnistää välittömästi. Uuden yhtiön pitäisi voida aloittaa toimintansa vuoden 2017 aikana.
Asia sai Kemin kaupunginhallituksen osalta hyväksynnän maanantaina. Jos Keminmaa päätyy kauppoihin, asiaa käsittelee vielä myös kaupunginvaltuusto.

__________________________________________________________________

Juttelin asiasta pitkäaikaisen ystäväni kanssa. Hän totesi yksiselitteisesti, että uuden organisaation päättäjiksi ei saa missään nimessä nimetä Junkohallin-kuvioissa ryvettyneitä henkilöitä.
Hmmmmm - niitä onkin aika liuta...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti