lauantai 4. helmikuuta 2017

Trump vastasi rajusti: "Tämä niin kutsuttu tuomari"

Jokaisen omilla aivoillaan itsenäisesti ajattelevan suomalaisen pitäisi tuntea aitoa myötähäpeää amerikkalaisia kohtaan. 

Tässä ammattimiehen lausunto:

Psykiatri, kirjailija ja entinen kansanedustaja Claes Andersson sanoi Yle Vega -radiokanavalla, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kärsii persoonallisuushäiriöstä.
  • Psykiatri, kirjailija ja entinen kansanedustaja Claes Anderssonin mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kärsii persoonallisuushäiriöstä.
  • Yli 30 vuotta psykiatrian alalla työskennellyt Andersson diagnosoi Trumpin olevan narsistinen psykopaatti.
  • Poliittisen uransa aikana Andersson kieltäytyi diagnosoimasta ihmisiä, mutta Trump on hänen mukaansa erityistapaus.


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivulta hiukan tuunattuna:

Trump vastasi rajusti: "Tämä niin kutsuttu tuomari"

Yhdysvaltain presidentti vannoi Twitter-tilillään, että Washingtonin osavaltion tuomarin päätös pyörretään.
Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vannoo pyörtävänsä tuomarin määräyksen, joka jäädytti seitsemän maan kansalaisten maahantulokiellon toistaiseksi.
Trump kuvasi Twitter-tilillään liittovaltion tuomari James Robartia "täksi niin kutsutuksi tuomariksi", jonka "naurettava mielipide" vie "lain täytäntöönpanon pois Yhdysvalloilta". Trump vannoi pyörtävänsä määräyksen.
Tuomari Robart antoi yöllä Suomen aikaa Seattlessa päätöksen, jolla maahantulokiellot perutaan väliaikaisesti koko Yhdysvaltain alueella. Robartin mukaan maahantulokielto on perustuslain vastainen.
Trumpin twiitin jälkeen useat tahot, muiden muassa republikaanipoliitikot, kiirehtivät sanomaan, että tuomari Robart ei ole "niin kutsuttu tuomari". Hänet nimitti virkaansa republikaanipresidentti George W. Bush 2003 ja nimitys vahvistettiin senaatissa yksimielisesti äänin 99–0.
Aiemmin lauantaina Valkoinen talo sanoi, että oikeusministeriö pyrkii keskeyttämään tuomarin päätöksen toimeenpanon. Oikeusministeriö puolestaan tiedotti, että se ei ole aikeissa hakea toimeenpanon keskeyttämistä välittömästi.
Useat lentoyhtiöt ovat muuttaneet käytäntöjään uudelleen tuomarin päätöksen jälkeen. Muun muassa Persianlahden alueen lentoyhtiöt Emirates, Etihad ja Qatar Airlines päästävät taas seitsemän kielletyn maan kansalaisia lennoilleen Yhdysvaltoihin.
Lähteet: Reuters, AFP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti