perjantai 13. lokakuuta 2017

Trumpin lähipiiri pelkää presidentin olevan ”hajoamassa”...

Hmmmmm - vai niin - ei hyvältä näytä - kenenkään kannalta... 

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Trumpin lähipiiri pelkää presidentin olevan ”hajoamassa” – avustajat yrittävät pitää presidentin aisoissa, kun hän saapuu toimistolle kiihdyksissään

Yhdysvaltojen presidentin hallinnosta tihkuu julki yhä enemmän huolta siitä, onko Donald Trump tehtäviensä tasalla.



Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump puhui verouudistuksesta Pennsylvanian Harrisburgissa keskiviikkona.
YHDYSVALTOJEN presidentin Donald Trumpin hallinnosta on tihkunut julki huolta siitä, onko Trump tehtäviensä tasalla ja voiko hänen harkintakykyynsä luottaa. Trumpia on arvosteltu äänekkäästi aiemminkin, mutta nyt hänestä ovat huolissaan läheiset työ- ja puoluetoverit. 

Yhdeksi suorapuheisimmista Trump-kriitikoista nousi senaatin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Bob Corker viime sunnuntaina, kun hän antoi haastattelun The New York Times -sanomalehdelle. 

Corker on senaattori samasta republikaanipuolueesta josta Trump valittiin presidentiksi. Corkerin mielestä Trump johtaa hallintoaan kuin tosi-tv-ohjelmaa ja uhkailee ulkomaita tavalla, joka voi viedä Yhdysvallat kohti kolmatta maailmansotaa. 

”Olen huolissani hänestä”, Corker sanoi The New York Timesille. ”Hänestä olisi huolissaan kuka tahansa, joka välittää kansakunnastamme.” 

Trumpin lähipiiri yrittää Corkerin mukaan pitää Trumpia aisoissa. 

”Muutamaa ihmistä lukuun ottamatta valtava enemmistö puolueestamme ymmärtää, minkä kanssa olemme tekemisissä”, Corker sanoi. ”Tietenkin he ymmärtävät sen epävakauden, jonka kanssa olemme tekemisissä, ja sen suunnattoman määrän työtä, joka hänen ympärillään olevilta ihmisiltä vaaditaan, jotta hänet saadaan pidettyä keskellä tietä.” 

CORKER myös kohautti luonnehtimalla Twitterissä Valkoista taloa aikuisten päiväkodiksi. 

It's a shame the White House has become an adult day care center. Someone obviously missed their shift this morning.

HS kertoi Corkerin lausunnoista viime maanantaina

KESKIVIIKKONA Vanity Fair -aikakauslehti kertoi, että useat merkittävät republikaanit ja Trumpin neuvonantajat ovat luonnehtineet Trumpin olevan ”epävakaa”, ”jäämässä jälkeen” tai ”hajoamassa”. 

Vanity Fair kertoo saaneensa kahdesta lähteestä tiedon keskustelusta, jossa Trump ilmoitti ”vihaavansa kaikkia Valkoisessa talossa”. ”On muutama poikkeus, mutta vihaan heitä”, hän sanoi Vanity Fairin mukaan. 

Lisäksi Trumpin pitkäaikainen tukija ja ystävä Thomas Barrack on sanonut olleensa ”järkyttynyt” ja ”ällistynyt” joistakin Trumpin lausunnoista, kertoo sanomalehti The Washington Post

Trump on tunnetusti suhtautunut kriittisesti lehdistön kertomiin tietoihin. Torstaina hän jälleen mollasi mediaa tviitissään. Oli epäselvää, viittasiko hän esimerkiksi Vanity Fairin juttuun. 

”Valeuutiset tekevät kaikkensa halventaakseen ja haukkuakseen. Voi sitä vihaa!” presidentti tviittasi. 


VERKKOLEHTI Politico puolestaan kertoi viime tiistaina, että Trumpin neuvonantajat ja muut läheiset työtoverit kehittävät tapoja, joilla he yrittävät estää Trumpia hölmöilemästä. Politicon mukaan asiasta on kertonut sille kymmenen nykyistä ja entistä Trumpin läheistä työtoveria.

”Täytyi joko vakuuttaa hänet siitä, että jokin parempi idea oli hänen ideansa, tai jättää huomiotta, mitä hän sanoi ja toivoa, että hän unohtaisi sen seuraavaan päivään mennessä”, sanoi Trumpin yhtiöryppään johtajiin aiemmin kuulunut Barbara Res Politicon mukaan. 

Lehden mukaan useat Trumpin avustajat ovat kertoneet, että toisinaan Trump saapuu toimistolleen kiihdyksissään, koska on jutellut ystäviensä kanssa tai katsellut aamutelevisiota. Silloin Trumpin alaiset yrittävät rauhoitella esimiestään, ettei hän kiihtyneenä tekisi nopeita ja hätiköityjä päätöksiä. 

Trumpin avustajat ovat aiemmin myös kutsuneet ulkopuolisia ihmisiä joita Trump arvostaa puhumaan Trumpille järkeä, Politico kertoo. 

Torstaina Donald Trump tviittasi, etteivät avustusjärjestöt voi pysyä kahden hurrikaanin runtelemassa Puerto Ricossa ikuisesti. Trumpin kommentit herättivät suoranaista raivoa. Oheisella videolla puertoricolaissyntyinen edustajainhuoneen demokraatti-jäsen Nydia Velazquez syyttää Trumpia epäpresidentillisyydestä.
Demokraatti-edustaja: Trumpin tviitit epäpresidentillisiä


JO viime viikolla kerrottiin julkisuudessa, että Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson nimitti Trumpia viime kesänä ääliöksi. 

Kun väitteet ääliö-nimityksestä tulivat julki, Tillerson piti näyttävän tiedotustilaisuuden, jossa hän kehui Trumpia vuolaasti. Hän ei kuitenkaan selkeästi kiistänyt sanoneensa Trumpia ääliöksi. Väitteen kuitenkin kiisti hänen ministeriönsä tiedottaja samana päivänä. 

Ääliö-väite innoitti Trumpin vielä tällä viikolla haastamaan Tillersonin älykkyystestitulosten vertailuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti