perjantai 13. lokakuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 67...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:


Siitä se tietotekniikkasoppa käynnistyi. 

Edellä oleva kommentti on henkilökohtainen näkemykseni, sillä jo silloin oli nähtävissä ongelman laajuus. Oli ja on lähes mahdoton sovittaa erilaisia ja eri intressipiirien hallinnoimia asioita saumattomasti yhteen. 

Keväällä 2005 esillä olivat järjestelmänimet Finstar ja Pegasos. Oli tehty SWOT-analyysejä ja kuultu tietotekniikka-asiantuntijoita.

Sekava vyyhti kaiken kaikkiaan ja mikäli olen oikein ymmärtänyt sosiaali- ja terveyslautakunnassa asiaa on pyöritelty useaan kertaan myöhemminkin aivan näihin päiviin saakka.

Mutta sote ratkaissee nämäkin asiat lähivuosina/vuosikymmeninä tai sitten ei...
________________________________________________________________

Sosiaali ja terveyslautakunnan neljäs kokous 4/2005 02.06.2005 klo 15.00-18.30 pidettiin Kemin lyseon lukion auditoriossa.

Esityslistalla oli mm. seuraavia asiakokonaisuuksia:

Kemin palvelulinjan uudelleenjärjestely


Kemin kaupunki käynnisti helmikuussa 2005 palveluliikennesuunnitelman, jonka tavoitteena oli Palvelulinja Onnika nykytilan selvittäminen, kehittämistarpeiden kartoittaminen, kaupungin kuljetusten yhdistelyn lisääminen, seudullisen kuljetusyhteistyön lisääminen sekä palvelulinja kehittäminen yhteistyössä lupaviranomaisten ja liikenneharjoittajien kanssa.

Suunnitelman laatimisesta oli vastannut seutulogistikko Kirsi Ylipiessa. Hänen apunaan on ollut kattava työryhmä. Kemin Palveluliikenne Onnikka on toiminut 1.6.1999 lähtien.

Sosiaali- ja terveyslautakunta kuuli seutulogistikko Kirsi Ylipiessan esittelyn suunnitelmasta, asiaan palataan 7.6.2005 kokouksessa.

Hyvinvointineuvolahankkeen nykytila ja suunnitelma

Neuvolatoiminnan kehittämisestä ja uudistamisesta hyvinvointineuvolajärjestelmän suuntaan lähti liikkeelle Timo Juutisen kuntalaisaloitteesta1.2.2002 sekä vasemmistoliiton valtuustoryhmän ja valtuutettu Marjatta Rautiaisen valtuustoaloitteesta 18.2.2002.

Sosiaali- ja terveyslautakunta haki joulukuussa 2003 Lapin lääninhallitukselta avustusta lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämistä koskevaan hankkeeseen.

Sosiaali- ja terveystoimenjohtaja nimesi 20.12.2004 ohjaus- ja seurantaryhmän, jonka puheenjohtajana oli johtava hoitaja Marjaleena Tapio.

Hyvinvointineuvola-koulutus käynnistyi syksyllä 2005 Kemi-Tornion ammattikourkeakoulun toteuttamana..

Terveydenhuollon lehtori Raija Luutonen esitteli Hyvinvointineuvolahanketta.Nykytila ja suunnitelma merkittiin tiedoksi.

Kouluterveys 2004, Kemin kuntaraportti/Stakes

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskuksen (Stakes) kouluterveyskysely tuottaa valtakunnallisesti vertailukelpoisella menetelmällä kunnille ja kouluille tietoa nuorten terveydestä, terveystottumuksista ja koulukokemuksista.

Vuoden 2004 Kouluterveyskyselyn Lapin läänin tulosten mukaan erityisiä huolenaiheita  olivat epäterveellisten välipalojen syömisen ylyisyys kouluaikana, hampaiden harjauksen laiminlyöminen, humalajuomisen lisääntyminen ja myöhään valvominen arki-iltaisin.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti antaa yhdessä koulutuslautakunnan kanssa käydyn keskustekun perusteella palvelualajohtajien (laajan ja monipuolisen > henkilökohtainen kommentti) selvityksen mukaisen tiedoksiannon kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle.
Oppilashuolto sosiaali- ja terveyslautakunnan ja koulutuslautakunnan yhteistyökysymyksenä

Perusopetuslain 15&:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee hyväksyä perusopetuslaissa tarkoitettua opetusta eli perusopetusta, esiopetusta, lisäopetusta ja maahanmuuttajille tarkoitettua perusopetukseen valmistavaa opetusta varten opetussuunnitelma.

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi omalta osaltaan opetussuunnitelman.

Lastensuojelu ja lastensuojelun avohuolto Kemissä

Sosiaali- ja terveyslautakunta merkitsi tiedoksi Kemin lastensuojelun ja lastensuojelun avohuollon tilanteen.

Tämän kokouksen esityslista oli poikkeuksellisen lyhyt mutta asiakokonaisuudet laajoja. Lautakunnan jäsenille jaettu paperimateriaali oli mittava, jota edellä olen kommentoinut muutamalla lauseella...

Luonnollisesti toivon, että lukija kiinnittää huomiota otsikkoihin, käsitteisiin ja niin halutessaan hakee asiaan lisäinformaatiota.
Käsittelemäni aineistot ovat täysin julkisia pääasiassa kaikkine liitteineen.


Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti