tiistai 17. lokakuuta 2017

Mediajulkkis nimeltään Ossi...

Olemme tottuneet viime vuosina mediassa erilaisiin kaapista ulostuloihin. Suositut aiheet ovat olleet seksuaalisuuteen, koulukiusaamiseen, häirintään, jne. liittyviä, jotka ovat saaneet mielestäni aivan kohtuuttoman huomion erilaisissa mediafoorumeissa.

Uusi, hiukan edellisistä poikkeava ulostulo, tapahtui muutama päivä sitten Helsingin Sanomien artikkelissa. 
Nuorimies nimeltään Ossi antoi täyslaidallisen Suomen työnvälitystoiminnasta. 
Hän tekee kaikkensa ettei hänen tarvitse tehdä töitä. Hän on erikoistunut "porsaanreikien" hakemiseen ja niiden hyväksikäyttöön. Hän tekee lähes kaikkensa kuitenkin nauttiakseen yhteiskunnan tukiviidakosta. 
Ilmeisesti artikkelin Ossi ei aivan tyhmimmästä päästä ole, sillä hän oli hoksannut erinomaisen tavan mainostaa kirjoittamaansa kirjaa. Tuntuu siltä, että hänelle on muodostunut oma kannattajakuntansa. Häntä fanitetaan täällä Perämeren pohjukassakin - rohkeana jätkänä.

Minäkin olen tuntenut aikanaan aika monta "Ossia". Tuntemani "Ossit" olivat sen aikaisia "murheenkryynejä", "hunsvotteja", "rökäleitä", jotka poikkesivat Hesarin Ossista siinä, että he kuitenkin tekivät siteeksi työtä toteuttaakseen mielihalujaan > lähinnä railakasta juopoteluaan ja sen mukanaan tuomaa häiriökäyttäytymistä. Minun tuntemistani "Osseista" ei ole ollut pitkään aikaan huolen häivää, he pötköttelevät kaikessa rauhassa multaa silmillään.

Tosin tarkemmin ajateltuna, taidan tietää joitakin nykyajankin "Osseja", jotka onneksi eivät ole aivan niin totaalisia Osseja kuin Hesarin artikkelissa...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti