keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Matti Vanhasen uutiskirje 1 ja vähän muutakin....

Sain Keskustan presidenttiehdokkaalta Matti Vanhaselta sähköpostin, uutiskirje 1. Kiitokset vaan.
Ostin aikanaan Timo Laanisen, Matti Vanhasen elämästä, kirjoittaman kirjan nimeltään: Se on ihan Matti. Kirjassa on Matin omistuskirjoituskin. Olen aikanaan kirjan lukenutkin. Otin sen juuri hetki sitten esiin kirjahyllystä.

Kuinka ollakaan silmiini osui myös taannoisen kemiläisen keskustalaiskuntapoliitikon Pentti Ilvesluodon kirjanen vuodelta 2000 nimeltään: Miten tullaan poliitikoksi. Pentti oli sen kirjoittanut silloisen kuntavaalikampanjansa rahoittamiseksi. Mukavaa tekstiä, jonka aikanaan luin.
Ilmeisesti en riittävän tarkasti, sillä minusta ei ole tullut eikä taida tullakaan kivenkovaa kyynärpääpoliitikkoa pusi-pusi-hali-hali - elementteineen...

Lähestyvistä presidentinvaaleista olen kirjoittanut aikaisemminkin, että ne on käytännössä jo käyty. Siksi ajattelen, että Matti Vanhanen katselee jo horisonttiin sitä seuraaviin presidentinvaaleihin...

Mutta itse asiaan eli Matin uutiskirje 1 sellaisenaan:

Hyvät ystävät

Presidentinvaalikampanjan keskustaväelle suunnattu avaus on pidetty. Iskulauseemme vaalikentille on pelkistetyn tinkimätön: Tehdään näistä vaalit. Siitähän kansanvallassa on kyse.

Asioista pitää keskustella, niihin pitää ottaa kantaa ja niihin pitää esittää ratkaisuja. Siksi Keskusta on olemassa. Ja siksi minä olen presidenttiehdokkaana.

Presidentinvaalit eivät tälläkään kertaa ole läpihuutojuttu tai kruunajaiset. Vaaleissa kansalaiset ratkaisevat Suomen suunnan kuudeksi vuodeksi. Nyt on aika näyttää, mitkä asiat meille ovat tärkeitä ja mitä arvoja edustamme.

Nämä vaalit ovat minulle tähänastisista henkilökohtaisesti tärkeimmät. Pitkän uran ja kokemuksen myötä palikat ovat ajattelussani loksahdelleet paikoilleen.

Minulla on selkeä näkemys siitä, miten ja mihin Suomea tulisi luotsata. Vision keskiössä ovat kansakunnan eheys, viisas ulkopolitiikka, uskottava, kansallinen puolustus sekä talouden itsellisyys, johon kuuluu olennaisesti energia- ja ruokaomavaraisuuden turvaaminen.

Haluan, että Suomen ulkopolitiikan kartalle palautetaan koko maailma. Tällä hetkellä puheet ja teot ovat keskittyneet perinteiseen turvallisuuspolitiikkaan, Itämeren alueelle. Yksi maailman vakaimmista merialueista täytyy toki pitää irti konflikteista jatkossakin, mutta turvallisuutemmekin nimissä katse on suunnattava kauemmas.

Ulkopolitiikassamme pitää oman lähialueemme lisäksi näkyä se, että ymmärrämme maailmanlaajuisia syy-seuraussuhteita. Suomen on oltava paljon nykyistä aloitteellisempi pakolaisuutta, terrorismia ja ilmastonmuutosta ehkäisevissä asioissa. Afrikan tilanteen vakavuus on ymmärrettävä. Euroopasta ei voi tulla afrikkalaisten tulevaisuuden maanosaa.

Olen myös todella huolissani jakolinjoista, jotka jäytävät yhteiskuntaamme. Suomi on ollut yhtenäinen kansa. Meillä on ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin todellisena vaarana, että kansa jakautuu. On monenlaista ääripäätä ja -ajattelua. Elämme omissa kuplissamme. Nyt jos koskaan sillanrakentajalle on tarvetta.

Presidentinvaaleista on tehtävä vaalit. Presidentin tai ehdokkaiden tehtävänä ei ole kannustaa kansaa jakautumaan, vaan löytämään yhteinen suunta. Tästä tulee myös manifestini otsikko Nyt ei valita puolia, vaan yhteinen suunta. Haluan olla suunnannäyttäjä.

Olen kiertänyt Suomea lähes liki 200 Ulkopolitiikkaa yhdessä –tilaisuudessa ja avannut ajatuksiani. Kiitän lämpimästi teitä kaikkia, jotka olette kutsuneet minut paikalle sekä kaikkia, joiden kanssa olen saanut keskustella.

Vaalien loppusuoralla en itse ehdi vierailla kaikkialla. Vaalityötä eri muodoissaan tarvitaan joka kunnassa – erityisesti siellä, missä en ole henkilökohtaisesti paikalla. Siksi tarjolla on käyttöönne eri muodoissa olevaa aineistoa

Täältä löydät tuoreimmat ajatukset, tilaisuudet ja muut kampanja-aineistot

Tällä videolla avaan ajatuksiani vaaleista tarkemmin Tätä videota voi näyttää tilaisuuksissa ja laittaa myös jakoon sosiaalisen median kautta

Tässä kaiken aikaa päivittyvää aineistoa hyödynnettäväksi sosiaalisessa mediassa

Vuonna 2006 sain luottamuksen 18,6 prosentilta suomalaisia. Suurin osa heistä äänestää näissäkin vaaleissa. Rohkaistaan ensin heidät liikkeelle ja hankitaan sitten yhteisvoimin lisää uusia kannattajia.

Edessämme oleva kampanja vaatii meiltä jokaiselta paljon. Uskotaan yhdessä asiaamme ja tehdään näistä vaalit!


Intoa vaalityöhön toivottaen
Matti Vanhanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti